-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 10

Trilerį laimėjęs N.Džokovičius atvedė Serbiją į ATP taurės pusfinalį

Ankstyvą penktadienio rytą paaiškėjo trečioji Australijoje vykstančios inauguracinės ATP taurės pusfinalio dalyvė. Ja tapo Serbijos rinktine, kuri ketvirtfinalyje 3:0 nugalėjo Kanadą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Serbai be didesnių sunkumų iškovojo pirmąjį tašką, kurį šiai komandai atnešė užtikrintai pergalę vienetų susitikime pasiekęs Dušanas Lajovičius (ATP-34) – jis per 1 valandą ir 41 minutę 6:4, 6:2 nugalėjo Felixą Augerį-Aliassime'ą (ATP-21).

Antroje dvikovoje susikovė geriausi šalių tenisininkai – Novakas Džokovičius (ATP-2) ir Denisas Shapovalovas (ATP-14), o ši akistata buvo gerokai atkaklesnė.

Kanadietis laimėjo pirmąjį setą, bet serbas atsakė užtikrintu žaidimu antrajame ir tenisininkams mačo baigtį teko spręsti lemiamame sete.

Jame pranašumą turėjo N.Džokovičius, rezultatui esant 5:4 net galėjęs užbaigti susitikimą vienu tašku.

Vis dėlto D.Shapovalovas sunkiu momentu nepalūžo ir išlygino rezultatą, o netrukus apsigynęs ir nuo break pointo išplėšė tie-breaką.

Ant pralaimėjimo ribos atsidūręs N.Džokovičius jame taip pat nebuvo užtikrintas ir vienu metu atsiliko 3:4, tačiau galiausiai perėmė iniciatyvą ir laimėjęs keturis taškus iš eilės šventė labai sunkią pergalę.

Titaniška tenisininkų dvikova užtruko 2 valandas ir 41 minutę.

„Tai buvo nuostabus mačas. Turbūt tai viena atkakliausių kovų, kokią esu turėjęs prieš Denisą“, – po dvikovos sakė N.Džokovičius.

Nieko nelėmusiame dvejetų susitikime pergalę taip pat pasiekė serbai – Nikola Čačičius ir Viktoras Troickis 6:3, 6:2 įveikė Peterio Polansky ir Adilo Shamasdino duetą.

ATP taurės pusfinalyje serbų laukia Rusijos rinktinė su dusyk 2019-aisiais N.Džokovičių įveikusiu Danilu Medvedevu ir Karenu Chačanovu priešakyje.

Rusai ketvirtfinalyje taip pat 3:0 nugalėjo Argentiną.

Be serbų ir rusų, pusfinalyje taip pat žais Australija. Jos varžovė paaiškės po penktadienį įvyksiančios akistatos tarp Ispanijos ir Belgijos.

VIDEO: Aštuntosios ATP taurės dienos apžvalga: pusfinalyje – su ugnimi žaidę ispanai ir N.Džokovičiaus vedami serbai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius