Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16

Triuškinantį pasirodymą surengęs N.Džokovičius iškopė į pusfinalį Turine

Ant savo mėgstamiausios kietos dangos uždarose patalpose dominuojantis Novakas Džokovičius (ATP-8) iškovojo antrą pergalę iš tiek pat galimų „Nitto ATP Finals“ turnyre Turine (Italija).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas ketvirtą turnyro dieną pradėjo rezultatu 6:4, 6:1 sutriuškindamas Rusijos atstovą Andrejų Rubliovą (ATP-7).

Ši pergalė 35-erių serbui leido ne tik išlikti „raudonosios“ grupės lyderiu, bet ir nesužaidus trečiojo mačo jau dabar nutiesė kelią į pirmenybių pusfinalį. Tiesa, pirmosios vietos jis užsitikrinęs dar nėra.

Susitikimo pradžioje vienu laipteliu aukščiau ATP reitinge stovinčiam rusui pavyko žengti įkandin tituluotajam varžovui, tačiau 10-ajame pirmojo seto geime Novakas laimėjo oponento padavimus, o tuo pačiu ir pirmąją partiją.

Antrasis setas tebuvo formalumas – vos 6 klaidas viso susitikimo metu padaręs serbas dvikovą laimėjo per 1 valandą ir 8 minutes.

Tarpusavio akistatose prieš A.Rubliovą dabar Nolė yra priekyje 2:1. Turine jam pavyko atsirevanšuoti už skaudų pralaimėjimą, patirtą pirmoje sezono dalyje, kuomet gimtajame Belgrade vykusio turnyro finale stipresnis pasirodė rusas.

N.Džokovičius tapo antruoju tenisininku, užsitikrinusiu vietą „Nitto ATP Finals“ pusfinalyje. Antradienį tai padarė Casperas Ruudas (ATP-4), kuris kitame pogrupyje tikrai finišuos pirmas.

Istoriškai pagal pasiektus šio turnyro pusfinalius Serbijos teniso superžvaigždė pakilo į trečią vietą su 11 tokių pasiekimų. Jį vis dar lenkia Rogeris Federeris (16) ir Ivanas Lendlas (12).

Vėlyvą trečiadienio vakarą į centrinį kortą „raudonojoje“ grupėje stos Stefanos Tsitsipas (ATP-3) ir Daniilas Medvedevas (ATP-5). Pastarajam pralaimėjimas reikštų turnyro pabaigą.

VIDEO: Novak Djokovic vs Andrey Rublev Highlights | Nitto ATP Finals 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius