Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Turine – amerikiečio kirtis pergalių kelio neatrandančiam R.Nadaliui

„Nitto ATP Finals“ baigiamasis metų turnyras Turine (Italija) prasidėjo netikėtais rezultatais. – „žaliajame“ pogrupyje pralaimėjimus patyrė abu favoritais laikyti tenisininkai.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakarinėje pirmosios dienos sesijoje aiškiu grupės favoritu laikytas Rafaelis Nadalis (ATP-2) turėjo sugerti skaudų Tayloro Fritzo (ATP-9) smūgį – Ispanijos teniso legenda patyrė pralaimėjimą rezultatu 6:7(3), 1:6.

Pirmasis susitikimo setas klostėsi apylygiai – užtikrintai savo padavimus laikę tenisininkai nukeliavo iki pratęsimo, kuriame solidžiau pasirodė amerikietis.

Rafa tiebreak'ą pradėjo dviguba klaida ir oponento taip ir neprisivijo. Nesėkmingai 36-erių ispanui klostėsi ir antroji partija, kurioje jis net dukart pralaimėjo savo padavimus ir patyrė gniuždančią nesėkmę.

T.Fritzui viso susitikimo metu taip ir nereikėjo išsaugoti nė vieno break point'o. Tenisininkas atliko 22 winner'ius ir tik 15 neišprovokuotų klaidų, kuomet R.Nadalio statistika buvo neigiama – 16 ir 28.

Priminsime, kad geriausiam JAV tenisininkui tai debiutas „Nitto ATP Finals“ pirmenybėse. Pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus T.Fritzas rikiavosi devintas ir turėjo likti už turnyro borto, tačiau patyrus traumą Carlosui Alcarazui būtent amerikiečiui atiteko paskutinysis bilietas į Turiną.

Šiame sezone 25-erių tenisininkas jau antrą kartą patiesia R.Nadalį – tai jam pavyko padaryti ir Indian Velso „Masters“ finale.

Savo ruožtu grunto karalius ir toliau ieško sugrįžimo į pergalių kelią. Tai ispanui buvo trečioji nesėkmė paeiliui, o paskutinį kartą jis pergale džiaugėsi dar rugsėjo mėnesio pradžioje.

„Nitto ATP Finals“ yra vienas iš nedaugelio stambiausių turnyrų, kurių Rafa per savo karjerą laimėjęs nėra – 2010 ir 2013 m. jis žaidė finaluose.

„Žalioje“ grupėje taip pat varžosi Casperas Ruudas (ATP-4) ir Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-6). Šių tenisininkų dvikovoje sekmadienį netikėtą pergalę iškovojo norvegas, kurio šansai laimėti buvo vertinami prasčiau.

Dvejetų turnyre sekmadienį Rajeevas Ramas ir Joe Salisbury 6:3, 6:7(8), 10:8 palaužė Marcelį Granollersą ir Horaciosą Zeballosą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius