Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Ukrainiečiai bjaurisi ATP ir WTA sprendimu: „Palaikote okupantų ir žudikų pusę“

Penktadienio vakarą teniso pasaulyje nugriaudėjo labai skambi žinia – ATP, WTA ir ITF organizacijos nusprendė atsikirsti Vimbldonui ir panaikinti galimybę šiame turnyre dalyvaujantiems tenisininkams užsidirbti reitingo taškus.
Profesionalus tenisininkas Sergejus Stakhovskis šiuo metu toliau gina savo šalį nuo Rusijos vykdomo genocido
Profesionalus tenisininkas Sergejus Stakhovskis šiuo metu toliau gina savo šalį nuo Rusijos vykdomo genocido / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toks drastiškas trijų pagrindinių teniso organizatorių sprendimas neabejotinai prestižiškiausią visų laikų turnyrą Vimbldoną sulygina su parodomosiomis varžybomis, kuriose tenisininkai negali uždirbti ATP bei WTA taškų, o tik papildyti savo banko sąskaitas solidžiomis pinigų sumomis.

Kol geriausi planetos tenisininkai ruošiasi sekmadienį prasidėsiančioms „Roland Garros“ pirmenybėms bei savo reakcijų į netikėtą sprendimą kol kas nepateikė, pirmieji sureagavo Ukrainos teniso atstovai, kuriems tai buvo dar vienas kirtis į paširdžius.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stakhovskis 2013 metais Vimbldone
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stakhovskis 2013 metais Vimbldone

Šio sezono pradžioje karjerą baigęs Sergejus Stakhovskis prasidėjus karui grįžo į gimtinę ir kartu su savo tautiečiais toliau pavyzdingai ginasi nuo Rusijos vykdomo genocido.

Būtent Vimbldone 36-erių tenisininkas pasiekė skambiausią karjeros pergalę, kuomet 2013 metais patiesė patį Rogerį Federerį. Turnyro organizatorių sprendimu pašalinti rusus ir baltarusius didžiavęsis S.Stakhovskis dabar negalėjo patikėti, kokį akibrokštą nusprendė pateikti minėtosios organizacijos.

Ukrainietis pateikė nuotrauką iš „Telegram“ kanalo, kurioje vienas garsiausių Rusijos propagandistų Vladimiras Solovjovas vienas pirmųjų pranešė netikėtą naujieną.

S.Stakhovskis pridėjo: „Pasakyti, kad esu tik nusivylęs ATP turu būtų per maža. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad jie palaikys okupantų ir žudikų pusę. Tačiau man atrodo, kad netgi mano kolegos tenisininkai jaučia gailestį šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos atstovams. Tiems patiems atstovams, kurie per visas karo dienas nė žodeliu nesukritikavo invazijos į Ukrainą. Gėdinga diena tenisui.“

Teniso visuomenę plačiai apie įvykius Ukrainoje kiekvieną dieną nušviečiantis Aleksandras Dolgopolovas, praeityje pakilęs iki 13 ATP reitingo vietos, taip pat netylėjo.

„Šaunuoliai, ATP ir WTA, atimdami iš Vimbldono taškus padarėte propagandistą Nr.1 Rusijoje patį laimingiausią. Tragiškas sprendimas.

Ne veltui Vimbldonas yra žinomiausias teniso turnyras. Su taškais ar be taškų, pasaulyje yra svarbesnių dalykų nei tenisas, o pasirinkdamas teisingą pusę šis turnyras išlaikys savo tobulą reputaciją. Na, o kitiems – tai jų pasirinkimas“, – rašė Dolgopolovas.

Ukrainietė Marta Kostyuk (WTA-59) šiuo metu pluša Paryžiuje besiruošdama atvirosioms Prancūzijos teniso pirmenybėms, tačiau taip pat neliko abejinga.

„Ačiū jums, ATP ir WTA turai, kad tapote pagrindiniais Rusijos palaikymo antraštininkais!“.

Reitingo taškų Vimbldone negaus ne tik ATP ir WTA tenisininkai, bet ir ITF jaunių varžybose bei žaidėjų su negalia turnyre kovosiantys žaidėjai.

Įdomiausia, kad kitiems britų turnyrams – „Queen‘s Club“ ir Istborne – taip pat neįsileisiantiems tenisininkų iš šalių agresorių ATP bei WTA sankcijų netaikys – profesionalų reitingo taškai bus palikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius