Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 12

Ukrainos teniso žvaigždė praleis „Roland Garros“: „Vykstant karui, negaliu tiesiog žaisti“

Buvusi trečioji pasaulio raketė, šiuo metu 27 vietą WTA reitinge užimanti ukrainietė Elina Svitolina praleis artėjantį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Paryžiuje, „Roland Garros“ teniso kortuose.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Scanpix“ nuotr.

Už Prancūzijos teniso žvaigždės Gaelio Monfils‘o ištekėjusios ukrainietės teigimu, ji negali susikaupti tenisui, kai jos šalyje vyksta siaubingas karas – Ukrainą ir toliau negailestingai puola Rusija.

„Deja, šiemet nežaisiu. Priėmiau šį sprendimą prieš keletą dienų“, – insidethegames.biz sakė E.Svitolina.

„Būsiu Paryžiuje ir palaikysiu Gaelį tribūnose, bet žaisti pačiai – tai visiškai kas kita. Šiuo metu man būtų per sunku demonstruoti geriausią savo tenisą“, – tęsė ukrainietė, užaugusi Odesoje, kurią pastaruoju metu itin aktyviai bombarduoja Rusijos armija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oro atakos padariniai Odesoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oro atakos padariniai Odesoje

E.Svitolinos tėvai ir brolis pabėgo iš Ukrainos, bet kiti giminaičiai, pasak tenisininkės, liko Odesoje ir slepiasi rūsyje.

„Kiekvieną sykį, kai su jais pabendrauju, jaučiuosi psichologiškai išsunkta. Siaubinga matyti, kas vyksta mūsų šalyje. Mes nežinome, ar iššaus rytojus – tai ir yra baisiausia mums, ukrainiečiams. Mano giminaičiai, kiti žmonės – visi gyvena baimėje“, – jausmingai dėstė E.Svitolina.

Ji buvo viena pirmųjų, atsisakiusi žengti į kortą su Rusijos tenisininke, po to, kai vasario 24-ąją rusai su baltarusių pagalba užpuolė Ukrainą. E.Svitolina sveikina Vimbldono organizatorių sprendimą neleisti kitame „Didžiojo kirčio“ turnyre dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams.

„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina
„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina

„Jie priėmė būtiną sprendimą, nes rusų ir baltarusių tenisininkai nenori viešai kalbėti apie karą. Manau, labai svarbu žinoti, ar tarp mūsų nėra blogų žmonių. Jeigu jie apie nekalba, tuomet teisinga juos bausti, nes sportas yra didžiulė Rusijos propaganda. Sportas ir politika ten susiję 100 procentų“, – teigė E.Svitolina.

Prasidėjus karui Ukrainoje ji pati sužaidė tik penkis teniso mačus, iš kurių tris paskutinius – pralaimėjo. Į kortus paskutinį sykį ji žengė kovo pabaigoje.

„Didžiausią dėmesį šiuo metu skiriu savo šeimai, giminaičiams ir fondui“, – prisipažino E.Svitolina, dar pernai olimpinėse žaidynėse Tokijuje iškovojusi bronzą, o per visą karjerą iškovojusi 16 WTA titulų bei daugiau nei 20 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius