Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 05

„US Open“ čempionė laimėjo ilgiausią šio sezono dviejų setų mačą WTA ture

„US Open“ titulo gynybai pasiruošimą ant kietosios dangos pradėjusi Emma Raducanu (WTA-10) įsivėlė į tikrą maratoną „Citi Open“ pirmenybėse Vašingtone (JAV), bet galiausiai susitikimą sugebėjo užbaigti dviejų setų kovoje.
Emma Raducanu
Emma Raducanu / „Scanpix“ nuotr.

Jaunoji Didžiosios Britanijos supertalentė turnyro aštuntfinalyje 7:6(5), 7:6(4) sugebėjo palaužti Kolumbijos tenisininkę Marią Camilą Osorio Serrano (WTA-67).

Du įnirtingi setai truko net 2 valandas ir 50 minučių, o tai yra ilgiausias šio sezono WTA susitikimas, kuomet buvo sužaistos dvi partijos.

Sąlygos žaisti tenisą JAV sostinėje ketvirtadienį buvo tiesiog pragariškos – kepinanti saulė temperatūrą įkaitino iki 32-33 laipsnių, maža to, tenisininkams dar teko kęsti ir itin aukštą drėgmės lygį (apie 62 proc.).

Abiem tenisininkėms prireikė medicininių pertraukėlių dėl atsiradusių pūslių, o tai turėjo įtakos ir ne pačiai aukščiausiai žaidimo kokybei – E.Raducanu 51, kuomet jos varžovė – net 60 neišprovokuotų klaidų.

Į rekordinę devintą poziciją tikrai kilsianti jaunoji britė per artimiausias savaites privalo surinkti kiek įmanoma daugiau WTA reitingo taškų, kadangi nenumaldomai artėjančiame „US Open“ turnyre jai teks ginti net 2000 iš dabar turimų 2772 taškų.

Ketvirtfinalyje jos lauks rimtas rusės Liudmilos Samsonovos (WTA-60) išbandymas, kuri 4:6, 6:3, 6:2 palaužė australę Ajlą Tomljanovič (WTA-69).

Pirmenybes Vašingtone kiek anksčiau sensacingai jau paliko pirmą skirstymą turėjusi amerikietė Jessica Pegula (WTA-7) ir dėl sveikatos problemų pasitraukusi trečioji turnyro raketė rumunė Simona Halep (WTA-16).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius