-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 06

Valensijos finale žais Juanas Monaco ir Marcelis Granollersas

Argentinietis Juanas Monaco nugalėjo čempiono titulą gynusį Davidą Ferrerą Ispanijoje vykstančiame ATP 500 serijos „Valencia Open“ turnyre ir pateko į finalą. 41-ą vietą pasaulio reitinge užimantis J.Monaco šventė pergalę rezultatu 7:5, 1:6, 6:3.
Marcelis Granollersas
Marcelis Granollersas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrus metus iš eilės į finalą iškopė Marcelis Granollersas. Ispanas po dviejų setų kovos 6:4, 7:6(4) nugalėjo Juaną Martiną del Potro. 

Pirmas pagal skirstymą D.Ferreras sėkmingai pradėjo pusfinalio susitikimą ir laimėjo jau pirmą J.Monaco padavimų seriją. Penktą vietą pasaulio reitinge užimantis ispanas sumaniai kaitaliojo žaidimą atakuodamas nuo galinės linijos ir išbėgdamas prie tinklo.

Atsilikdamas 0:3, J.Monaco varžovui dar kartą suteikė tris progas tašku laimėti jo padavimų seriją, tačiau galiausiai laimėjo pirmą geimą. Argentinietis vėliau net tris kartus laimėjo D.Ferrero padavimų serijas ir pirmą setą.

Praėjusių metų čempionas antrame sete nedarė klaidų ir išlygino rezultatą. Trečio seto pradžioje D.Ferreras išsiveržė į priekį 2:0, tačiau vėliau ėmė nesėkmingai atlikti padavimus, iniciatyvą perėmė J.Monaco ir iškopė į finalą. Ispanijos tenisininkas padarė net penkias dvigubas klaidas paduodamas lemiamame sete.

„Šiame susitikime buvo daug pakilimų ir nuopuolių“, - po pergalės kalbėjo J.Monaco. „Mūsų panašūs žaidimo stiliai. Jis sužaidė puikų antrą setą. Tačiau aš perėmiau iniciatyvą trečiame sete. Aišku man pasisekė ir su tomis dvigubomis sklaidomis.“

J.Monaco iš viso prieš D.Ferrerą yra žaidęs septynis kartus ir laimėjo keturis kartus.

„Rytoj bus sunku. M.Granollersas praėjusiais metais nugalėjo mane šio turnyro ketvirtfinalyje. Ir dabar jis sužaidė kelis puikius mačus“, - apie artėjančią dvikovą kalbėjo J.Monaco.

M.Granollersas toliau vieną po kito iš turnyro eliminuoja skirstytus žaidėjus. Prieš tai jis įveikė Aleksandrą Dolgopolovą, vėliau Gaelį Monfilsą, pusfinalyje J.M. del Potro.

Argentinos tenisininkui taško reikėjo iki laimėto antro seto, o pratęsime J.M. del Potro pirmavo 4:1. Tačiau tada M.Granollersas laimėjo šešis taškus iš eilės ir mačą.

„Aš negalvojau apie finalą“, - po pergalės kalbėjo 34-ą vietą ATP reitinge užimantis žaidėjas. „Aš visą dėmesį skiriu artėjančiam mačui. Esu labai laimingas kaip klostosi šis turnyras.“

„Jis sužaidė gerą mačą“, - pareiškė J.M. del Potro. „Jo padavimai nebuvo labai stiprūs, bet nepatogūs ir vis kitokie. Privalėjau žaisti geriau.“

J.M. del Potro pralaimėjimas vietą finaliniame ATP serijos turnyre Londone garantavo Tomašui Berdychui. Čekijos tenisininkas tapo šeštu žaidėju iš aštuonių, kurie varžysis paskutiniame sezono turnyre.

Į likusias dvi vietas pretenduoja Mardy Fishas ir Jo-Wilfriedas Tsonga. Vilčių dar turi Nicolas Almagro ir J.M. del Potro.

„Turėsiu laimėti Prancūzijos turnyrą“, - pareiškė Argentinos tenisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius