Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 07

Vašingtone stebuklus išdarinėjantis japonas finale mes iššūkį N.Kyrgiosui

Vieną įspūdingiausių savaičių per savo karjerą ATP ture žaidžiantis Yoshihito Nishioka (ATP-96) iš „Citi Open“ pirmenybių Vašingtone pašalino dar vieną favoritą ir pateko į didįjį finalą.
Yoshihito Nishioka
Yoshihito Nishioka / „Scanpix“ nuotr.

26-erių tenisininkas iš Japonijos pusfinalyje sensacingai 6:3, 6:4 sudorojo pirmąją turnyro raketę Andrejų Rubliovą (ATP-8) iš Rusijos ir sekmadienį kausis kol kas didžiausiame karjeros finale.

Prieš turnyrą JAV sostinėje japonas ATP ture pergalės nebuvo iškovojęs nuo kovo mėnesio, kai tą padarė Majamyje, pasiekdamas „Masters“ turnyro trečią etapą.

Pastarosiomis savaitėmis tenisininkui net teko sugrįžti į ATP „Challenger“ turą dėl žemo reitingo, tačiau ir ten skambesnių pergalių iškovoti nepavyko – buvo pasiektas ketvirtfinalis bei pusfinalis.

Visgi Jungtinėse Amerikos Valstijose tarsi savo antruose namuose besijaučiantis mažylis šią savaitę tapo tikru premijų medžiotoju. Visas penkias pergales Vašingtone Y.Nishioka pasiekė būdamas autsaideriu, o tarp įveiktų tenisininkų yra Atlantoje praėjusią savaitę finale žaidę Jensonas Brooksby su Alexu De Minauru, taip pat puikiai žinomi Danielis Evansas bei Karenas Hačanovas.

Būtent turnyruose JAV japonas jaučiasi geriausiai – Indian Velso „Masters“ aštuntfinalis 2017 ir 2019 metais, Sinsinačio „Masters“ ketvirtfinalis taip pat 2019 m., „Delray Beach“ finalas 2020 m., o dabar ir finalas Vašingtone.

Y.Nishioka ATP reitinge atliks įspūdingą šuolį ir pakils mažiausiai į 54-ąją poziciją, o triumfo atveju – net į 42-ąją.

Visgi finale japono lauks varžovas, kuriam jis praeityje pralaimėjo visus tris sykius – tai Nickas Kyrgiosas (ATP-63). Australas 7:6(4), 6:3 susitvarkė su švedu Mikaeliu Ymeru (ATP-115).

Vimbldono vicečempionas Vašingtone siekia antrojo titulo – jis čia triumfavo ir 2019 metais. Per pastaruosius 12 mačų jis iškovojo net 11 pergalių.

N.Kygiosas Vašingtone gali tapti ir dvigubu čempionu, kadangi jo ir Jacko Socko pora pasiekė finalą dvejetuose.

VIDEO: Kyrgios faces Ymer; Rublev plays Nishioka | Washington 2022 Semi-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius