Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 02

Vašingtone – tris operacijas iškentusio brito sugrįžimas ir A.Murray kapituliacija

Pirmąją ATP 500 serijos turnyro Vašingtone „Citi Open“ dieną į kortus žengė du Didžiosios Britanijos tenisininkai, tačiau netikėtai visai prieš prognozes pergalę iškovojo tik kur žemiau reitinguotas britas.
Kyle'as Edmundas
Kyle'as Edmundas / „Scanpix“ nuotr.

27-erių Kyle'as Edmundas (ATP-639) yra buvusi keturioliktoji pasaulio raketė, pasiekusi „Australian Open“ pusfinalį ir pasižymėjusi vienu stipriausių forehand'ų visame ATP ture, bet pastaraisiais sezonais talentingasis tenisininkas turėjo ištverti tikrą pragarą.

Net tris kelio operacijas iškentęs britas be teniso praleido beveik dvejus metus – paskutinį kartą ATP ture jis žaidė 2020-ųjų spalį Vienoje.

Skausmus kelio srityje tenisininkas pajuto dar 2018-ais, tačiau ant operacinės stalo gulėsi tik po dviejų metų, kuomet situacija jau buvo rimtai susikomplikavusi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas

K.Edmundas savo sugrįžimo neforsavo ir iš pradžių pasirodė Vimbldono mišrių dvejetų varžybose, o praėjusią savaitę laimėjo keletą susitikimų „Challenger“ ture, bet iš karto sugrįžęs į ATP turą pademonstravo, kad jo vieta būtent čia ir iškovojo itin saldžią pergalę.

Su „apsaugotu reitingu“, kuris yra suteikiamas po sunkių traumų sugrįžtantiems žaidėjams, į turnyrą prasmukęs britas pirmajame etape rezultatu 6:4, 7:6(8) palaužė japoną Yosukę Watanukį (ATP-239).

Antrame rate tenisininko laukia kur kas rimtesnis testas – jo tautietis, kolega Daviso taurėje Danielis Evansas (ATP-40).

Turnyro Vašingtone startas nesusiklostė kitai Didžiosios Britanijos teniso žvaigždei Andy Murray (ATP-50). 35-erių veteranas 6:7(8), 6:4, 1:6 turėjo pripažinti 11 metų jaunesnio švedo Mikaelio Ymero (ATP-115) pranašumą.

Net 80 minučių trukęs pirmasis setas pareikalavo milžiniškų pastangų iš abiejų tenisininkų, o galiausiai šiame susitikime neatlaikė būtent Andy fizinės galimybės.

Škotas antrajame sete sugrįžo iš deficito 1:3, tačiau lemiamoje žaidimo partijoje kapituliavo – tenisininkui pradėjo traukti raumenis.

Švedijos teniso talentui tai buvo pirmoji pergalė ant kietos dangos nuo šių metų vasario mėnesio. Jo kitame etape lauks rusas Aslanas Karatsevas (ATP-36).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius