Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Vėliausias „US Open“ finišas – du ryškiausi ATP talentai surengė kosminį 5 val. pasirodymą

Teniso ateitis yra gerose rankose. Du neįtikėtinai talentingi ATP tenisininkai Carlosas Alcarazas (ATP-4) ir Jannikas Sinneris (ATP-13) sužaidė vieną įspūdingiausių mačų per pastaruosius metus, kuris truko ilgiau nei 5 valandas ir tapo vėliausiai per visą "US Open" turnyro istoriją pasibaigusiu susitikimu.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso 5 valandas ir 15 minučių trukusiame penkių setų trileryje 19-metis Carlosas Alcarazas rezultatu 6:3, 6:7(7), 6:7(0), 7:5, 6:3 sugebėjo palaužti 21-erių Janniką Sinnerį ir patekti į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalį.

Susitikimas vietos laiku baigėsi 2 val. 50 min. ryto, o tai – vėliausias visų laikų „US Open“ turnyro finišas. Iki šiol vėliausiai dvikova yra pasibaigusi 2:26 val. ryto.

Jauniesiems tenisininkams šiame mače nepavyko išvengti didesnių psichologinių duobelių, tačiau teniso lygis viso susitikimo metu buvo tiesiog kosminis.

Pirmą setą užtikrintai į savo kišenę įsidėjęs C.Alcarazas antrajame inicijavo sugrįžimą iš 3:5 ir pirmaudamas 6:5 bei priimdamas turėjo net keturis set point'us padvigubinti savo pranašumą.

Nors ispanas žiūrovus lepino neįtikėtinais smūgiais, iš kurių vienas buvo atliktas per nugarą, oponentas demonstravo charakterį ir galiausiai triumfavo pratęsime – 9:7.

Trečioje žaidimo partijoje ir vėl solidžiau atrodė C.Alcarazas, kuris, atrodė, lemiamu metu laimėjo oponento padavimus ir pirmaudamas 6:5 padavinėjo setui.

Tačiau svarstyklės žaibiškai ir vėl persisvėrė į italo pusę, kuris rezultatą išlygino ir sausu rezultatu laimėjo tiebreak'ą, setą užbaigdamas net 9 laimėtais taškais paeiliui.

Jau dukart šiemet J.Sinneriui pralaimėjusio ispano žaidime atsirado vis daugiau abejonių, o neišprovokuotos klaidos varžovui leido net dukart pirmauti su break'o pranašumu. Italijos tenisininkas padavinėjo mačui prie 5:4, tačiau „Carlitos“ išsaugojo match point'ą ir įgavęs antrą kvėpavimą uždarė setą 7:5.

Lemiamoje partijoje ir vėl pirmasis į priekį šovė J.Sinneris (*3:2), tačiau galiausiai rankas į viršų kėlė 19-metis – keturi geimai iš eilės, pasiekiant vieną įspūdingiausių karjeros pergalių.

Dramatiška pergalė C.Alcarazui leidžia toliau kautis ne tik dėl pirmojo „Didžiojo kirčio“ titulo, bet ir pirmosios ATP reitingo pozicijos, dėl kurios jaunuolis pešasi su Casperu Ruudu.

Laimėjęs turnyrą ispanas taptų ATP reitingo karaliumi, tačiau pirmas jis būtų ir tokiu atveju, jei pasiektų finalą, o C.Ruudas iškristų pusfinalyje.

Dėl vietos finale Ispanijos teniso sensacija kausis su amerikiečiu Frances Tiafoe (ATP-26).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius