Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 21

Vengras A.Balazsas – nuo pasitraukimo iš teniso iki pirmojo ATP finalo Umage

Vos 208-ą vietą ATP reitinge užimantis Vengrijos tenisininkas Attila Balazsas šią savaitę stebina teniso pasaulį fantastišku žygiu ATP 250 taškų turnyre Umage, Kroatijoje.
Attila Balazs
Attila Balazs / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vengras, varžybas pradėjęs nuo dviejų kvalifikacinių etapų, per septynias dienas iškovojo visas šešias pergales, įveikdamas aukščiau reitinguotus varžovus.

Šeštadienio pusfinalyje A.Balazsas užtikrintai 6:2, 6:4 susitvarkė su ATP 500 taškų turnyro Rio de Žaneire čempionu iš Serbijos – Laslo Djere (ATP-32).

Verta paminėti, kad varžybų aštuntfinalyje 30-metis pašalino kitą serbą Filipą Krajinovičių (ATP-58). Visa tai atrodo tikras stebuklas, kadangi prieš penkerius metus A.Balazsas jau buvo nutraukęs profesionalaus tenisininko karjerą.

2014-ų metų rugpjūtį dėl besikartojančių traumų vengras padėjo tašką ir tapo treneriu. Tačiau realybei neatitikus svajonių, A.Balazsas viską pradėjo iš naujo.

„Būti treneriu buvo tiesiog per nuobodu. Pasakiau sau, kad esu per jaunas treniruoti kitus ir suradau vidinių jėgų pabandyti sugrįžti į tenisą. Neturėjau ko prarasti ir dabar esu be galo laimingas“, – džiūgavo vengras.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Dušanas Lajovičius
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Dušanas Lajovičius

Finale nediduko 180 cm ūgio grunto specialisto lauks trečiasis serbiškas barjeras – Dušanas Lajovičius (ATP-36), kurio pusfinalio oponentas Salvatore Caruso (ATP-125) dėl traumos pasitraukė po pirmojo seto.

D.Lajovičius šiemet žaidė Monte Karlo „Masters“ serijos turnyro finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius