Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 08

Vienetus ir dvejetus Vašingtone laimėjęs N.Kyrgiosas įsirašė į rekordų knygas

Nickas Kyrgiosas (ATP-37) visam teniso pasauliui pastarąją savaitę dar sykį pademonstravo, koks išskirtinis talentas jis yra. Tenisininkas iš Australijos tapo ATP 500 serijos turnyro „Citi Open“ vienetų ir dvejetų varžybų čempionu.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

JAV sostinėje Vašingtone vykstančio vienetų turnyro finale sekmadienį N.Kyrgiosas užtikrintai 6:4, 6:3 susitvarkė su šių pirmenybių atradimu Yoshihitu Nishioka (ATP-54) iš Japonijos.

Abiejuose setuose finaliniame susitikime intrigos buvo nedaug, kadangi abu sykius jau pirmajame geime N.Kyrgiosas laimėdavo varžovo padavimus, o pats beveik nesusidurdavo su problemomis paduodant.

Vienintelį break point'ą išsaugojęs australas atliko 12 neatremiamų padavimų, o pirmaisiais kirčiais iš viso laimėjo 88 proc. kamuoliukų. Viso turnyro metu 27-erių tenisininkas taip nė sykio ir nepralaimėjo savo padavimų.

Septintą karjeros titulą ATP ture iškovojusiam N.Kyrgiosui tai antrasis triumfas „Citi Open“ turnyre – čia jis laimėjo ir 2019 metais. Būtent prieš tris metus Vašingtone jis ir džiaugėsi paskutiniuoju ATP titulu.

Įspūdingą beveik 343 tūkst. JAV dolerių čekį ir 500 ATP reitingo taškų už pergalę turnyre iškovojęs australas ATP reitinge aplenkė 26 varžovus ir sugrįžo į pirmąjį 40-uką – dabar jis 37-as.

Dar įspūdingesnį šuolį atliko Y.Nishioka – apdovanotas beveik 183 tūkst. JAV dolerių ir 300 ATP reitingo taškų jis už savo nugaros paliko net 42 oponentus ir dabar yra 54-as.

Trumpai atsipūtęs po triumfo vienetuose N.Kyrgiosas grįžo į kortą pabaigti pradėjo darbo dvejetuose – čia jis kartu su puikiu savo bičiuliu Jacku Socku finale 7:5, 6:4 nugalėjo Ivaną Dodigą ir Austiną Krajičeką.

Australijos teniso supertalentas tapo pirmuoju tenisininku per 53 metų „Citi Open“ turnyro gyvavimo istoriją, tais pačiais metais laimėjusiu ir vienetus, ir dvejetus.

Visus keturis karjeros dvejetų finalus laimėjęs Nickas šiemet jau spėjo nuraškyti titulus „Australian Open“ turnyre bei taip pat Atlantoje kartu su Thanasiu Kokkinakiu.

Palyginimui, vienam geriausių planetos dvejetų žaidėjui J.Sockui tai jau 17-asis karjeros titulas.

VIDEO: Nick Kyrgios and Yoshihito Nishioka Play for the Title | Washingont 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius