Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Vilniuje virė jaunųjų tenisininkų kovos

Šį savaitgalį, gruodžio10-12 dienomis SEB arenoje šurmuliavo jaunieji tenisininkai, žaidę tarptautiniame atvirame teniso turnyre „Lietuvos geležinkeliai“ taurei laimėti. Vilniaus teniso akademija kartu su „Teniso pasauliu“ pirmą kartą suorganizavo tarptautinį turnyrą, kuriame varžėsi 105 vaikai.
Turnyro laureatai.
Turnyro laureatai. / Organizatorių nuotr.

„Džiaugiamės, kad turnyras pavyko taip sėkmingai. Neabejojame, jog jis taps kasmetiniu renginiu ir jau kitais metais šios varžybos bus įregistruotos kaip Tennis Europe turnyras“ – sakė turnyro direktorė Augustina Šilkinytė.

Po įtemptų kovų pirmąją vietą 12-kos ir jaunesnių metų amžiaus grupėje tarp mergaičių laimėjo Gerda Zikutė, tarp berniukų – Augustas Onaitis, 14-kos ir jaunesnių metų amžiaus grupėje tarp mergaičių nugalėtoja tapo Gabija Druteikaitė, tarp berniukų – Robertas Liubys.

Turnyro metu vaikai ne tik rungėsi dėl geriausio tenisininko vardo, bet dar ir netikėtai buvo aplankyti Kalėdų senelio, kuris vaikštinėjo po teniso kortus ir dalino saldžias dovanėles.

Vaikų, norinčių žaisti tenisą, skaičius vis didėja. Vilniaus teniso akademija šiuo metu turi apie 300 auklėtinių, kurių amžius nuo 4 iki 18 metų. Tarp jų yra ne vienas šalies čempionatų ir turnyrų prizininkas. Vieni akademijos auklėtiniai žaidžia savo malonumui, laisvalaikiui praleisti, o kiti jau sportuoja profesionaliai.

Akademijos tikslas – išugdyti aukšto lygio žaidėjus ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu, išmokyti teniso paslapčių visus norinčius taisyklingai, techniškai ir gerai žaisti tenisą, pradedant nuo naujokų iki profesionalių žaidėjų. Artimiausiu metu planuojama tobulinti akademijos struktūrą, pritraukti daugiau aukštos kvalifikacijos trenerių, didinti vaikų grupių skaičių iki 500, sukurti sistemą, kuri leistų anksčiau ir geriau atsirinkti talentus bei potencialius lyderius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius