Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 04

Vimbldone – kosminis čiliečio sugrįžimas ir N.Kyrgioso pergalė per skausmus

Pirmadienį Vimbldono vyrų vienetų turnyre paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio pora – tarp aštuonių stipriausių pirmenybių tenisininkų pateko australas Nickas Kyrgiosas (ATP-40) bei Cristianas Garinas (ATP-43).
Cristianas Garinas
Cristianas Garinas / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame korte buvo užfiksuotas ne tik vienas įspūdingiausių sugrįžimų, bet ir tuo pačiu vienas ilgiausių šių metų Vimbldono mačų.

Čilės teniso atstovas Cristianas Garinas net per 4 valandas ir 34 minutes rezultatu 2:6, 5:7, 7:6(3), 6:4, 7:6(6) palaužė australą Alexą De Minaurą (ATP-27) ir pateko į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Buvusi 17-oji pasaulio raketė savo standartais žaidžia ganėtinai prastą 2022-ųjų sezoną, tačiau ant žolės dangos, kuri yra tinkama tenisininko plokštiems smūgiams, sužydo naujomis spalvomis.

Sunkiai įsivažiavęs C.Garinas trečiajame sete rezultatui esant 5:5 išsaugojo break point'ą įspūdingomis pastangomis griūdamas ant žemės.

1:3 jis atsilikinėjo ir tiebreak'e, bet laimėjo net šešis taškus paeiliui ir sugrįžo į žaidimą. Penktajame sete prie rezultato 4:5 jam teko išsaugoti net ir du match point'us, tačiau lemiamomis akimirkomis C.Garino agresyvus žaidimas nestrigo ir tapo pagrindiniu raktu į pergalę.

Įdomu tai, kad iš karto po burtų ceremonijos net ir didžiausi optimistai iš karto krovė čiliečiui lagaminus namo, mat jau pirmajame rate jam buvo numatytas susitikimas su šiemet ant žolės nepralaimėjusiu Matteo Berrettiniu (ATP-11). Visgi italas užsikrėtė koronavirusu, o tuo pasinaudojęs jo oponentas dabar žaidžia karjeros turnyrą.

C.Garinas tapo tik aštuntuoju tenisininku iš Čilės, kuriam pavyko pasiekti „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Dėl vietos pusfinalyje 26-erių tenisininkas susikaus su dar vienu australu Nicku Kyrgiosu. Pastarasis taip pat po penkių setų mūšio 4:6, 6:4, 7:6(2), 4:6, 6:2 palaužė amerikietį Brandoną Nakashimą (ATP-56).

Pirmoje susitikimo dalyje Nickas kentėjo nuo dešiniojo peties skausmų, trečiajame sete į kotą buvo iškviestas ir gydytojas, tačiau tai per daug nesutrukdė tenisininkui kliautis savo galingais kirčiais.

Į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį Australijos teniso žvaigždė sugrįžta net po 7,5 metų pertraukos – paskutinį kartą šį etapą jis buvo pasiekęs 2015 m. pradžioje Melburne. Apskritai tai jam trečiasis tokio tipo turnyro ketvirtfinalis, antrasis Vimbldone.

Vimbldono turnyre N.Kyrgiosas dar nėra pralaimėjęs nė vieno penktojo seto – šešios pergalės iš tiek pat galimų.

Su 10 laimėjimų australas kartu su M.Berrettiniu šiemet yra daugiausiai pergalių ant žolės iškovoję tenisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius