Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 28

Vimbldono čempionę palaužusi A.Sabalenka iškovojo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą

Baltarusijos tenisininkė Aryna Sabalenka (WTA-5) laimėjo trijų setų trilerį „Australian Open“ moterų vienetų turnyro finale ir iškovojo skambiausią karjeros titulą.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkė iš Minsko po 2 valandų ir 28 minučių kovos 4:6, 6:3, 6:4 palaužė Jeleną Rybakiną (WTA-25), kuri prieš pusmetį laimėjo Vimbldono turnyrą ir siekė laimėti antrą iš paskutinių trijų „Grand Slam“ pirmenybių.

A.Sabalenka tapo pirmąja savo šalies tenisininke nuo Viktorijos Azarenkos (2013 m.), kuriai pavyko triumfuoti vienetų „Didžiojo kirčio“ turnyre. Iki šiol tenisininkė buvo laimėjusi du dvejetų turnyrus.

Natūralu, jog daugiau įtampos susitikimo pradžioje jautėsi pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ finale dalyvavusios A.Sabalenkos žaidime. Tenisininkė paduodama trečiajame geime sugebėjo iššvaistyti pranašumą 40:0 ir pirmoji pralaimėjo savo padavimus.

Baltarusei seto eigoje pavyko atstatyti pusiausvyrą (4:4), tačiau nelaiku pasipainiojusios dvigubos klaidos kainavo itin brangiai – dar viena pralaimėta padavimų serija, o visai netrukus – ir pirmasis setas.

Beje, tai penktai pasaulio raketei buvo apskritai pirmasis pralaimėtas setas šiame sezone iš 21.

Antroje žaidimo partijoje „Grand Slam“ finalų debiutantė savo strategijos nekeitė, tačiau sugebėjo eliminuoti neišprovokuotas klaidas, o tai leido vienareikšmiškai dominuoti apsikeitimuose nuo galinės linijos – vieno break'o ketvirtajame geime jai užteko triumfuoti sete.

Trečiajame sete abi tenisininkės demonstravo aukščiausio lygio puolimą, tačiau beveik kiekviename geime jautėsi nedidelis A.Sabalenkos jėgos pranašumas.

Nuolatinis baltarusės spaudimas galiausiai davė vaisių. Skaičiuojant dar nuo antrojo seto aštuonis break point'us paeiliui iššvaisčiusi tenisininkė septintajame trečiojo seto geime konvertavo vieną iš jų ir atsidūrė puikioje pozicijoje laimėti susitikimą.

Paduoti pirmajam karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyrui yra turbūt viena sunkiausių užduočių tenise, o milžiniškos įtampos atsikratyti nepavyko ir A.Sabalenkai. Pirmąjį match point'ą ji prarado atlikdama dvigubą klaidą, netrukus sekė dar du nesėkmingi bandymai, tačiau ketvirtuoju sykiu ji iškovojo pergalę ir negalėdama tuo patikėti krito ant parketo.

Čempionė neatremiamais padavimais savo oponentę pranoko 17:9, winner'ių kategorijoje – net 51:31.

Įdomioji statistika – Baltarusijos teniso žvaigždė laimėjo jau septintąjį mačą iš eilės „Didžiojo kirčio“ turnyruose, kuomet pralaimi pirmąjį setą.

2000 taškų savo WTA reitingo taupyklę papildžiusi A.Sabalenka pirmadienį kils į antrą poziciją, o tai bus pakartotas geriausias tenisininkės pasiekimas.

„Australian Open“ nugalėtojai atiteks įspūdingas 2,975 mln. Australijos dolerių prizas.

1300 WTA reitingo taškų iškovojusi J.Rybakina pirmą kartą karjeroje žengs į stipriausių turo tenisininkių dešimtuką - kazachei projektuojama dešimtoji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius