Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 15

Vimbldono čempionės išsižadėję rusai nuopelnus prisiskiria sau: „Mūsų produktas“

Ilgus metus Rusijos teniso federacija neįžvelgė Jelenos Rybakinos (WTA-23) potencialo, o tenisininkei galiausiai teko priimti kur kas finansiškai patrauklesnį Kazachstano pasiūlymą ir atsisakyti savo gimtosios šalies pilietybės. Po sensacingo jaunuolės triumfo Vimbldone šalies agresorės atstovai prabudo ir visus nuopelnus prisiskiria sau.
Elena Rybakina
Elena Rybakina / „Scanpix“ nuotr.

Finansinės paramos iš Rusijos teniso federacijos nesulaukusi J.Rybakina 2018 metais iškeitė šios šalies pilietybę į Kazachstano, kuris patikėjo tuomet tik 19-os metų tenisininke, dar tik pradėjusia žengti pirmuosius žingsnius moterų profesionalių WTA ture.

Milžiniškas Jelenos potencialas pradėjo ryškėti jau netrukus, o ryškiausiomis spalvomis ji pražydo praėjusią savaitę, netikėtai laimėjusi Vimbldono turnyrą.

Šio „Didžiojo kirčio“ turnyro organizatoriai prasidėjus karui Ukrainoje priėmė sprendimą užverti duris šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – sportininkams, bet tai nepalietė J.Rybakinos, kuri jau keletą sezonų varžosi po Kazachstano vėliava.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina

Pasibaigus Vimbldonui triukšmingais pareiškimais visą kazachės šlovę sau prisiimti bandė Rusijos teniso federacijos prezidentas Šamilas Tarpiščevas.

„Labai smagu. Šaunuolė, Rybakina. Mes laimėjome Vimbldoną! Visgi tai yra Rusijos teniso mokykla. Ji žaidė už mus ilgą laiką, o tik tada už Kazachstaną. Jelena yra mūsų produktas“, – skirtingiems šalies sporto naujienų kanalams dėstė Tarpiščevas, kuris yra ir Rusijos vyrų teniso rinktinės kapitonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Šamilas Tarpiščevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Šamilas Tarpiščevas

Į pastarojo blevyzgojimus greitai sureagavo ir Kazachstano teniso federacijos atstovai.

„Visų pirma yra labai negražu vartoti žodį „produktas“. Juk produktai išgaunami gamyklose, o čia mes kalbame apie žmogų. Reikia mokėti prieiti prie žmogaus. Tai nuostabiai padarė mūsų treneriai ir mūsų teniso federacijos prezidentas. Aišku, milžinišką darbą padarė ir pati Jelena bei jos tėvai. Taip, konkurencinga aplinka jaunimo tarpe, kuri yra Rusijoje, prisidėjo prie tenisininkės tobulėjimo, tačiau pačios jų federacijos nuopelnai čia minimalūs“, – kalbėjo Kazachstano teniso federacijos viceprezidentas Jurijus Polskis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelenos Rybakinos sutikimas Nur Sultane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelenos Rybakinos sutikimas Nur Sultane

Pati tenisininkė Kazachstano sostinėje Nur Sultane buvo sutikta gausios ją palaikančių aistruolių minios ir teigė, kad Vimbldonas - visos šalies pergalė.

„Nuo tos akimirkos, kai pradėjau žaisti už Kazachstaną, esu tiesiog laiminga, kad galiu tęsti savo tenisininkės karjerą. Niekas nežinojo, kaip bus toliau, todėl labai smagu, kad viskas susiklostė būtent taip. Tai mūsų visų – Kazachstano teniso federacijos, jos prezidento – laimėjimas“, – kalbėjo Rybakina.

Pirmą „Didžiojo kirčio“ trofėjų iškovojusiai tenisininkei šalies federacija buvo pasiruošusi įteikti ir solidžią premiją, tačiau J.Rybakina jos atsisakė ir pinigus nusprendė skirti jaunųjų šalies talentų ugdymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius