-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 03

Vimbldono sostas atiteko Novakui Džokovičiui

Po aštuonerių metų pertraukos Vimbldonas turi naują čempioną – Novaką Džokovičių. 24metų Serbijos tenisininkas finale 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 nugalėjo čempiono titulą gynusį Rafaelį Nadalį. Nole tapo trečio karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtoju, o nuo pirmadienio geriausių pasaulio žaidėjų reitinge pakils į pirmą vietą.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimą abu tenisininkai pradėjo užtikrintai, kiekvienas taškus rinko po savo padavimų. N.Džokovičius po savo padavimų pirmavo 5:4. Lemiamu tapo 10 geimas kai R.Nadaliui nesisekė pirmas padavimas, ispanas padarė porą nepriverstinių klaidų ir pralaimėjo pirmą setą 4:6.

Būsima pirma pasaulio raketė perėmė iniciatyvą ir antrame sete išsiveržė į priekį 3:0. R.Nadalis palūžo ir N.Džokovičius antrą setą laimėjo 6:1.

Trečias setas susiklostė pagal antro scenarijų. Tik įvykiams vadovavo R.Nadalis. 25 metų ispanas pirmavo 3:0 ir setą laimėjo 6:1.

Įtampa augo, ir su ja vis sunkiau tvarkėsi finalo herojai. Ketvirto seto pradžioje abu žaidėjai po kartą pralaimėjo savo padavimus. Įpusėjus ketvirtam setui švieslentėje degė lygūs skaičiai – 3:3. Lemiamu tapo aštuntas geimas, kai N.Džokovičius laimėjo ispano padavimus, pirmavo 5:3. Nole susitvarkė su įtampa, po savo padavimų laimėjo geimą, setą ir mačą. 

Nuo 2003 metų Vimbldonas matė tik du nugalėtojus – šešis kartus „All England Club“ kortuose triumfavo Roger Federeris, du kartus Rafaelis Nadalis.

„Noriu pasveikinti Novaką su pergale ir neįtikėtinu sezonu. Vimbldonas yra ypatingas turnyras. Pamenu, kai pirmą kartą tapau čempionu 2008 metais. Įsivaizduoju kaip dabar jaučiasi Novakas. Tai ypatinga diena ir aš sveikinu jį“, – kalbėjo po 20 pergalių iš eilės pirmą pralaimėjimą Vimbldone patyręs R.Nadalis.  

„Sunku apsakyti tai žodžiais. Tai geriausia diena mano gyvenime. Aš svajojau laimėti Vimbldoną. Žaidžiau prieš geriausią pasaulio žaidėją, kuris du kartus tapo Vimbldono nugalėtoju. Prieš Rafą turi sužaisti geriausią mačą, manau, kad šiandien sužaidžiau geriausią mačą ant žolės karjeroje. Ačiū visiems už palaikymą“, – po pergalės kalbėjo naujasis Vimbldono čempionas N.Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius