-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 26

Viso turnyro metu nepalaužiami padavimai amerikiečiui leido triumfuoti Istborne

Fantastiškai viso „Rothesay International“ turnyro Istborne (Didžioji Britanija) metu padavinėjęs Tayloras Fritzas (ATP-14) tapo čempionu.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dviejų amerikiečių susidūrime ATP 250 serijos turnyro Istborne finale Tayloras Fritzas po dramatiško trijų setų trilerio 6:2, 6:7(4), 7:6(4) palaužė Maxime'ą Cressy (ATP-60).

Visos savaitės metu turnyro čempionas taip nė sykio ir nepralaimėjo savo padavimų. Fantastiškai atrodė T.Fritzo skaičiai didžiajame finale – 92 procentai laimėtų taškų pirmais padavimais (54/59), 17 neatremiamų smūgių nuo padavimų linijos ir 0 break point'ų, kuriuos išsaugoti turėtų jis.

24-erių geriausias JAV tenisininkas iškovojo savo trečiąjį karjeros titulą ATP ture ir jau antrąjį Istborne. Būtent šiame mieste T.Fritzas tapo čempionu pirmąjį sykį dar 2019 m.

„Ši vieta kažkuo yra speciali. Čia laimėjau savo pirmą trofėjų ir nuo pirmos dienos, kai įžengiau į šiuos kortus, iš karto pajutau, kad žaidžiu geriau nei įprastai. Istbornas užima labai didelę dalį mano širdyje“, – kalbėjo Fritzas.

Iki šio turnyro amerikietis ant žolės dangos šiame sezone nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės. Čempionas pelnė 250 ATP reitingo taškų ir 106 tūkst. eurų čekį.

Prancūzų kilmės M.Cressy, žaidžiantis daugeliui neįprastą serve&volley tenisą, šiame sezone suklupo jau antrajame ATP finale – metų pradžioje Melburne jis nesulaikė ir Rafaelio Nadalio.

198 cm ūgio aukštaūgiui atiteks 150 ATP reitingo taškų ir beveik 62 tūkst. eurų. Naujame ATP reitinge jis pakils į rekordinę 45 poziciją.

„Scanpix“ nuotr./Maxime'as Cressy ir Tayloras Fritzas
„Scanpix“ nuotr./Maxime'as Cressy ir Tayloras Fritzas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius