Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 02

Vos diskvalifikacija nesibaigusiame N.Kyrgioso ir S.Tsitsipo mače – australo triumfas

Milžiniško ažiotažo sulaukęs Stefanos Tsitsipo (ATP-5) ir Nicko Kyrgioso (ATP-40) susitikimas jau trečiajame Vimbldono etape abejingų nepaliko ir tapo neįtikėtinu reginiu visiems teniso gerbėjams.
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškame keturių setų trileryje stipresnis pasirodė ekstravagantiškasis australas, triumfavęs rezultatu 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7).

Beveik viso pirmojo seto metu solidžiau atrodęs N.Kyrgiosas kabinosi į varžovo padavimus, tačiau jų laimėti taip ir nesugebėjo, o pačiame seto įkarštyje pradėjo prarasti savitvardą po linijos teisėjo klaidos. Pratęsime australo žaidimas subliuško ir jį užtikrintai laimėjo S.Tsitsipas, tačiau drama šiame mače tik prasidėjo.

Antroje žaidimo partijoje pirmojo įspėjimo už necenzūrinius žodžius sulaukusio N.Kyrgioso šįsyk tai iš vėžių neišmušė – dešimtajame geime jis įspūdingais gynybiniais sugebėjimais laimėjo set point'ą ir rezultatą išlygino.

23-ejų graiko reakcija į tai – labai pavojingas veiksmas kamuoliuką rakete sviedžiant tiesiai į tribūnas. Šeštai pasaulio raketei pasisekė, kad žaidimo įrankis nekliudė vieno iš aistruolių, kitu atveju jo pasirodymas Vimbldone būtų baigęsis diskvalifikacija.

Visgi N.Kyrgiosui tai vis tiek buvo panašu į diskvalifikaciją. Tenisininkas įsiuto ir prieštaravo ne tik bokštelio arbitrui, bet ir šios dvikovos vyriausiajam teisėjui, kuris buvo iškviestas į kortą. Graikas galiausiai apsiribojo tik pirmuoju įspėjimu.

Žaidimas tęsėsi, tačiau iniciatyva akivaizdžiai priklausė australui, kuris pirmasis ir trečiajame sete laimėjo oponento padavimus. Įspūdingą pasitikėjimą savimi demonstruojantis Nickas pridėjo ir šou elementus paduodamas iš apačios, o tokie varžovo sprendimai ir nuolatiniai priekaištai galiausiai iš kantrybės išvedė graiką, kuris ir vėl sužaidė labai pavojingai, siųsdamas kamuoliuką už korto ribų.

Antrą įspėjimą ir šįkart jau taško baudą gavęs S.Tsitsipas taip pat pradėjo ginčus su teisėju dėl varžovo skundų, o galiausiai savo pyktį išliejo ant N.Kyrgioso, dukart siųsdamas kamuoliuką tiesiai į jį.

Karma nubaudė Graikijos teniso superžvaigždę – oponentui paduodant dėl seto kamuoliukas net dukart nuo tinklo smigo į žolę būtent Stefano tinklo pusėje, o kaip ir buvo galima tikėtis, N.Kyrgiosas dėl to neatsiprašė.

Įdomu tai, kad iki šio susitikimo abu tenisininkai sutardavo puikiai, o Australijos atstovas dar ir turi graikiškų šaknų, kadangi jo tėtis kilęs iš Graikijos, tačiau visos draugystės šiame mače buvo pamirštos.

Ketvirtajame sete N.Kyrgioso aistruoliai išgyveno išgąstį, kuomet tenisininkas paslydo ir susižeidė, tačiau rimtos traumos nepatyrė ir galėjo tęsti susitikimą. Savo padavimus užtikrintai laikę tenisininkai žaidė dar vieną pratęsimą, kuriame šaltakraujiškiau atrodė australas, iškovojęs fantastiško grožio pergalę.

Tarpusavio susitikimuose dabar N.Kyrgiosas pirmauja jau 4:1.

Į ketvirtą Vimbldono ratą sugrįžta po šešerių metų pertraukos. Geriausiu jo pasiekimu Vimbldone išlieka ketvirtfinalis 2014 metais, kuomet aštuntfinalyje buvo įveiktas legendinis Rafaelis Nadalis.

Dėl vietos ketvirtfinalyje susikaus su amerikiečiu Brandonu Nakashima (ATP-56). 20-metis tenisininkas 6:4, 6:4, 6:1 susitvarkė su kolumbiečiu Danieliu Elahi Galanu (ATP-109) ir pirmą kartą karjeroje žengė į „Didžiojo kirčio“ aštuntfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius