Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 01

Žaisti galės tik pasiskiepiję: „Australian Open“ – be dviejų pirmųjų planetos rakečių?

Sausį vyksiančiame „Australian Open“ teniso turnyre galės dalyvauti tik COVID-19 vakcinomis pasiskiepiję žaidėjai, o tai verčia pirmąsias planetos rakete dvejoti dėl dalyvavimo pirmajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre.
Novakas Džokovičius ir Danilas Medvedevas
Novakas Džokovičius ir Danilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Australijos ministras pirmininkas kiek anksčiau teigė, kad „Australian Open“ galės žaisti ir nepasiskiepiję tenisininkai, jei tik prieš varžydamiesi jie dvi savaites išbus karantine, tačiau Viktorijos valstijos, kuriame ir vyksta turnyras, vadovas Danielis Andrewsas praėjusią savaitę patikslino, jog žaisti galės tik vakcinavęsi sportininkai.

Tai skatina dvejoti pirmąsias dvi vietas ATP reitinge užimančius serbą Novaką Džokovičių ir Danilą Medvedevą.

33-ejų Serbijos teniso žvaigždė prieš kelias savaites atsisakė patvirtinti, kad yra pasiskiepijęs, o dar anksčiau nevengė prieš skiepus nukreiptos retorikos.

Kaip ir jo kolega, 25-erių D.Medvedevas taip pat neatskleidė, ar yra vakcinavęsis.

„Visada sakiau, kad man patinka Novako atsakymai į tokius klausimus. Noriu, kad mano medicininė istorija išliktų privati – nesvarbu, ar tai apie vakcinas, ar apie kojos, ar galvos traumas. Noriu, kad mano sveikata išliktų privačiu klausimu“, – prieš pasirodymą Paryžiaus „Masters“ turnyre kalbėjo rusas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Jis aiškino, esą atskleidęs jautrią informaciją, galėtų suteikti papildomą informaciją savo varžovams.

„Tenisas yra sportas, kuriame varžaisi vienas prieš vieną su savo oponentu ir visa informacija, kurią suteiki, gali atsisukti prieš tave patį, – teigė rusas. – Jeigu žaidi Australijoje, akivaizdu, kad esi vakcinuotas. Dėl to sakau, kad esu pasiryžęs žaisti Australijoje, bet neatskleisiu, ar pamatysite mane ten. Pažiūrėsime sausį.“

Apie „Australian Open“ nesiplėtė kalbėdamas ir N.Džokovičius, kuris Paryžiuje žais pirmąjį turnyrą nuo rugsėjį pasibaigusio „US Open“, kuriame pralaimėjo finalą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Dabar dar niekas nėra paskelbta oficialiai. Kol taip nebus padaryta, aš apie tai nekalbėsiu, – Paryžiuje sakė serbas. – Kai bus patvirtintos oficialios kelionės į Australiją taisyklės, tuomet aš ir spręsiu, ką daryti, kaip ir didelė grupė žaidėjų, nes Australijoje taisyklės yra kitokios, nei kitose pasaulio dalyse.“

Kitų metų „Australian Open“ turnyras prasidės sausio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius