-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 06

Žingsnis iki „Masters“ serijos turnyro – R.Berankis egzaminuos buvusią 26-ą pasaulio raketę

95-oje ATP reitingo vietoje šiuo metu esantis Ričardas Berankis bandys pratęsti garsių pavardžių sąrašą, kurios šiame sezone krito po lietuvio kojomis.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kvalifikacijos į pagrindines Indian Velso varžybas etape R.Berankis po 2 valandas ir 12 minučių trukusios kovos 6:4, 6:7(4), 6:2 palaužė Y.Uchiyamą (ATP-224) iš Japonijos.

Turnyro burtai lėmė, kad norint patekti į pirmą 2019 metų „Masters“ serijos turnyrą lietuvis privalės įveikti buvusią 26-ą pasaulio raketę Filipą Krajinovičių (ATP-112)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Filipas Krajinovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Filipas Krajinovičius

Parankus varžovas Ričardui?

Tačiau galbūt nereikėtų išsigąsti, kad mūsų tautiečio kelyje stovi „Masters“ serijos turnyro Paryžiuje finalininkas, praeityje nugalėjęs tokius tenisininkus kaip Johnas Isneris, Gilles'is Simonas ar Davidas Goffinas?

Iki šio susitikimo tenisininkai buvo susitikę tris kartus ir visuose susitikimuose pergalę šventė Ričardas Berankis. Visos trys dvikovos vyko ant kietos dangos, dvi iš jų – ATP turnyruose.

Jeigu susitikimai, įvykę 2008 ir 2014 metais didelės reikšmės dabar nebeturi, tai 2017 metais Maskvoje pasiekta pergalė gali įpūsti daug pasitikėjimo.

Jau tuo metu F.Krajinovičius demonstravo pirmuosius brandaus ir pergalingo žaidimo ženklus – laimėjo net penkis „Challenger“ serijos turnyrus per penkerių mėnesių laikotarpį.

Serbas nesutriko ir ATP ture – Maskvoje nugalėjo vietos aistruolių numylėtinį Andrėjų Rubliovą bei laukė lengvo pasivaikščiojimo su savo žaidimo tuomet niekaip neatrandančiu lietuviu.

Tačiau dvikova F.Krajinovičiui nesusiklostė pagal planą – pergalę rezultatu 3:6, 7:5, 6:4 iškovojo Lietuvos tenisininkas.

Ričardo agresyvumu paremtas puolimas ir tikslus žaidimas prie tinklo buvo neįmenama mįslė Serbijos atstovui, kuriam teko pripažinti pranašumą trijų setų kovoje.

Būtent tąkart Maskvoje R.Berankis demonstravo tokį žaidimą, kokiu kiekvienas Lietuvos teniso aistruolis praėjusią savaitę mėgavosi Dubajuje – efektyvus puolimas, mažai neišprovokuotų klaidų ir degančios lietuvio akys pasiekti pergalę.

Bukmekeriai favoritu laiko F.Krajinovičių

Po netikėto pralaimėjimo R.Berankiui serbas visą savo pyktį išliejo sužaisdamas karjeros turnyrą Paryžiuje – nugalėjo Johną Isnerį, Samą Querrey, sulaukė pagalbos iš Rafaelio Nadalio (pasitraukė dėl traumos) ir pasiekė pirmą „Masters“ serijos turnyro finalą savo karjeroje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./F.Krajinovičius "Masters" turnyro Paryžiuje finale pralaimėjo J.Sockui
AFP/„Scanpix“ nuotr./F.Krajinovičius "Masters" turnyro Paryžiuje finale pralaimėjo J.Sockui

Solidų žaidimą F.Krajinovičius perkėlė ir į 2018 metų pradžią, pasiekęs ketvirtfinalį Marselyje bei pusfinalį ATP 500 taškų turnyre Dubajuje.

Tačiau pasiekus neregėtas aukštumas, pasipylė traumos – kairiosios pėdos, kairiosios čiurnos bei abiejų rankų skausmai, dėl kurių serbas 2018 metų sezone sužaidė tik 31 susitikimą.

Patirtis aukščiausio lygio turnyruose bei šiais metais užfiksuoti pirmieji atsigavimo ženklai lažybininkams leidžia nežymiu poros favoritu išskirti F.Krajinovičių. Visgi tenisas, kurį pastaruoju metu žaidžia stipriausias Lietuvos tenisininkas leidžia tikėtis, kad Ričardas sukurs dar vieną sensaciją.

Dvikova tarp R.Berankio ir F.Krajinovičiaus Lietuvos laiku turėtų prasidėti apie vidurnaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius