Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 29

Žurnalas „Tenisas“ – ne tik teniso mėgėjams

Atsakymus į daugybę kitų įdomių klausimų galima rasti šią savaitę pasirodžiusiame naujame lietuviškame žurnale „Tenisas“. Jis išeis keturis kartus per metus, teigiama pranešime spaudai.
tenisas
tenisas / photos.com

Kokiu keliu žengti, kad pasiektum tokias aukštumas, kokias pasiekė geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis? Kiek kainuoja pratybos didžiausiose planetos teniso akademijose? Kodėl Vimbldono turnyras yra kiekvieno teniso žaidėjo ir sirgaliaus svajonių turnyras, kokius pėdsakus ten yra palikę lietuviai? Kiek vaikų norėtų susilaukti tenisininkė Lina Stančiūtė? Kodėl teniso raketę į rankas ima Lietuvos krepšinio įžymybės? Ką ir kada turi valgyti tenisininkai? Šių atsakymų jau galima ieškoti naujame „Teniso“ numeryje.

Pavadinimą rinko skaitytojai

Trečiadienį Sereikiškių parko teniso aikštyne įvyko oficialus žurnalo pristatymas. Renginyje su žurnalo „Tenisas“ leidėjais bendravo ne tik žurnalistai, bet ir būrys teniso pasaulio žmonių.

Visi turėjo progą sudalyvauti viktorinoje ir laimėti metinę žurnalo prenumeratą. Prenumerata visam gyvenimui buvo įteikta trims „Teniso“ draugams– Donaldui Trainauskui, Irinai Novikovai ir Jauniui Matoniui– už aktyvų ir sėkmingą dalyvavimą žurnalo pavadinimo konkurse.

Konkursas buvo paskelbtas vos atsiradus idėjai leisti žurnalą apie tenisą. Pasiūlymas tapti leidinio krikštatėviais buvo išplatintas daugiau nei tūkstančiui su tenisu susijusių žmonių. Pasiūlymų gauta daug ir įvairių. Dauguma rašė, kad geriausia nedaugžodžiauti ir pavadinti žurnalą žodžiu, kuris ir yra šiuo atveju svarbiausias – „Tenisas“.

Idėja kilo teniso entuziastams

Idėja leisti žurnalą apie tenisą pernai kilo keliems šios sporto šakos entuziastams.
„Praėjo lygiai devyni mėnesiai, kai mintis virto kūnu“,– juokėsi viena žurnalą leidžiančios bendrovės „ATW sport“ akcininkių, verslininkė Vaiva Tylienė.

„ATW sport“ direktoriaus Arūno Valicko teigimu, žurnalo leidėjai nesibaimina, kad krizė sudoros pasaulį vos išvydusį leidinį.

„Mes nesiekiame uždarbio. Paprasčiausiai norime, kad sparčiai populiarėjantis tenisas turėtų savo leidinį. Žurnale labai daug dėmesio skirsime ir mėgėjų sportui“, – tikino A.Valickas. Jis, kaip ir V.Tylienė, jau ne vienerius metus aktyviai žaidžia tenisą ir dalyvauja mėgėjų teniso turnyruose.

Apie tenisą, bet ne tik

Visuose žurnalo straipsniuose žodis „tenisas“ paminėtas bent po kartą, tačiau įdomių dalykų naujojo leidinio puslapiuose ras ir nesidomintys šia sporto šaka.

„Neabejojame, kad, pavyzdžiui, sporto mitybos specialisto patarimai ar išsami Vimbldono turnyro istorija sudomins ir su tenisu nesusijusius žmones. Šiemet, kai Lietuvos tenisininkai vieną po kitos užkariauja vis naujas viršūnes, tenisas mūsų šalyje įgyja vis daugiau gerbėjų. Todėl savo vaikus į treniruotes atvedusiems tėvams ar patiems būsimiems žaidėjams bus įdomu sužinoti, kaip kelią pergalių link skynėsi Lietuvos teniso lyderiai“, – įsitikinęs žurnalo vyriausiasis redaktorius Marius Grinbergas.

Negalintiems gyventi be teniso skirta skiltis „Antrieji namai“. Čia pateiktas Lietuvoje esančių teniso aikščių sąrašas su nuomos kainomis, adresais ir telefonais. Net šeši žurnalo puslapiai skirti Lietuvos rinktinės triumfo Airijoje akimirkoms.

Skiltyje „Profesionalo patarimai“ Lietuvos teniso sąjungos generalinė sekretorė Edita Liachovičiūtė išvardija svarbiausius žingsnius norintiems pradėti žaisti tenisą. Pradedantieji žurnale galės pasimokyti ir teniso etiketo. Kaip dera elgtis per varžybas, gali sužinoti ir žiūrovai.

Žurnalas „Tenisas“ gausiai iliustruotas nuotraukomis, daug jų pateikiama iš Lietuvoje vykstančių teniso turnyrų. Domitės įžymybių gyvenimu? Tikrai išvysite gerai žinomų veidų. Esate teniso mėgėjas ir dalyvaujate turnyruose? Ko gero, atrasite ir savo nuotrauką. Daugybę teniso, sporto ir aktyvaus gyvenimo temų gvildenantis žurnalas „Tenisas“ suteiks naudingos informacijos kiekvienam skaitytojui. Antrasis „Teniso“ numeris pasirodys spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius