Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 22

Išskirtinė diena: prieš 20 metų Rogeris Federeris debiutavo pasauliniame reitinge

1997-aisiais metais rugsėjo 22-ą dieną vienas garsiausių visų laikų pasaulio sportininkų Rogeris Federeris pirmą kartą debiutavo geriausių pasaulio tenisininkų reitingo įskaitoje ir užėmė 803-ią vietą. Dabar jis vienas daugiausia pirmoje vietoje išbuvusių žaidėjų ir net 19-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tuomet vos keliais laipteliais žemiau R.Federerio buvo ir kita būsima pirma pasaulio raketė Lleytonas Hewittas.

R.Federeris pirmuosius reitingo taškus uždirbo po keturių savaičių varžybų Šveicarijoje ant grunto. Dviejuose turnyruose tuomet jis pasiekė pusfinalius ir pelnė 12-a reitingo taškų. Rogeriui buvo 16-a metų ir 55-os dienos.

„ATP reitingas kiekvienam tenisininkui yra jo profesionalo karjeros pradžia, – pareiškė R.Federeris. – Pirmą kartą pamatai savo reitingą kompiuterio ekrane. Aš niekada nepamiršiu toks akimirkos, kai pirmą kartą tai padariau.

Tai buvo ilgos kelionės pradžia. Manau, kad mūsų reitingavimo sistema tikrai atspindi tavo pajėgumą. Kompiuteris nemeluoja. Nuostabu suvokti, kad jau 20 metų aš esu tame žaidime ir aš vis dar turiu šansus tapti pirma pasaulio rakete. Tikrai nesitikėjau tokio ilgaamžiškumo.“

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Per visą karjerą R.Federeris pelnė 121 092 reitingo taškus ir iškovojo 93-is trofėjus. Legendinis Šveicarijos tenisininkas pasiekė 1119-a pergalių ir patyrė 249-is pralaimėjimus.

Įdomu, kad per visą savo karjerą R.Federeris sužaidė tik septyniuose „Challenger“ serijos turnyruose. Pasiekė 16-a pergalių ir patyrė 7-is pralaimėjimus. Tokio rango turnyrą jis laimėjo tik kartą, kai 1999-aisiais metais Prancūzijoje nugalėjo Maxą Mirną.

Iki sezono pabaigos likus dviem mėnesiams R.Federeris dėl pirmos pasaulio raketės titulo konkuruoja su Rafaeliu Nadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius