-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 08

Jubiliejų švenčiantis Rogeris Federeris: geriau būsiu 30-ties nei 20-ties

Vienam geriausių visų laikų tenisininkų R.Federeriui rugpjūčio 8-ąją sukako 30 metų. Daugiausiai iš visų, 16-ą „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėjęs sportininkas teigia, kad gimtadienis jo planų nesujauks, visas dėmesys bus skirtas tenisui.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Federeris jau ne pirmą kartą gimtadienį sutinka Kanadoje, Monrealyje netrukus prasidės ATP 1000 serijos „Rogers Cup“ turnyras.

„Smagu matyti, kaip kanadiečiai švenčia mano gimtadienį. Kartais jie netgi mačo metu užtraukia sveikinimo dainą“, – šypsodamasis pasakojo R.Federeris.

Pasak tenisininko, jubiliejus neprivers jo labiau žvalgytis į praeitį ar į ateitį.

„Mano planai visuomet yra numatyti toliau į priekį. Kokius metus į priekį, todėl šią akimirką aš jau seniai perėjau. Dabar aš jau galvoju apie kitų metų olimpines žaidynes“, – pasakojo trečia pasaulio raketė.

„Gimtadieniai neišvengiami, jie gyvenimo dalis. Esu laimingas, kad tapau senesnis“, – kalbėjo dvynukių tėvas R.Federeris. „Jeigu atvirai, aš geriau busiu 30-ties nei 20-ties. Tai man mielas laikas.“

R.Federeris pareiškė, kad jis vis dar taip pat stipriai myli tenisą. Dabar rengiasi atviram Jungtinių Amerikos Valstijų čempionatui, kuris prasidės mėnesio pabaigoje.

„Pasirengime niekas nepasikeitė. Tačiau, ar pradėjai daugiau klausytis kūno? Taip. Ar tapai išmintingesnis. Taip, tikrai. Esi labiau patyręs? Taip. Sužaidei tūkstančius mačų ir su visu tuo, ką sukaupei, eini į priekį“, – teigė šveicarų maestro.

R.Federeris tiki, kad dar gali laimėti pagrindinius turnyrus.

„Laimėjau tiek daug susitikimų ir jaučiu, jeigu tik viskas susidėlios taip, kaip reikia, būsiu tinkamai nusiteikęs, tikrai turėsiu galimybę laimėti didelius turnyrus. Žvelgiu į Andre Agassi, Jimmy Connorsą, Keną Rosewallą, Rodą Laverį, mane įkvėpia tai, ką jie sugebėjo pasiekti per ilgas savo karjeras.“ 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius