-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 28

Lietuvos moterys žaidžia tenisą

Teniso akademijose mergaičių, žaidžiančių tenisą, yra tiek pat daug kaip ir berniukų, tarptautiniuose turnyruose ne viena jaunoji tenisininkė jau dabar skina pergales vieną po kitos, tačiau Lietuvoje profesionalių tenisininkių turime labai mažai.
Moterų tenisas
Moterų tenisas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Daugelis merginų, profesionaliai besitreniravusių, visgi pasirenka studijų kelią ir nepasuka teniso profesionalumo link, nes tam reikia labai daug investicijų ir ne tik finansinių“, – teigia Lietuvos teniso sąjungos generalinė sekretorė Edita Liachovičiūtė.

Tačiau įdomus faktas tas, kad Lietuvos tenisininkės, gindamos šalies garbę, yra pasiekusios netgi daugiau nei vyrai. Moterys komandinėse varžybose jau du kartus buvo patekusios į pirmąją Federacijų taurės turnyro grupę, o vyrai aukščiau antrosios Daviso taurės Europos ir Afrikos zonos grupės nežaidė niekada.

Mėgėjiškas tenisas, kitaip negu profesionalusis, nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo, tai  azartiškas sportas, kuris lavina taktinį ir strateginį mąstymą. Be to, tenisas neturi amžiaus cenzo – jį gali žaisti bet kokio amžiaus moterys. Dėl šių priežasčių vis daugiau Lietuvos moterų ir merginų tenisas tampa viena iš fizinio aktyvumo ir laisvalaikio praleidimo formų.

SEB arenoje jau tradiciniais tapo moterų teniso turnyrai, organizuojami lapkričio ir birželio mėnesiais. Merginos jau dabar kviečiamos registruotis į lapkričio 26–27 dienomis vyksiantį „Žurnalo IEVA moterų teniso turnyrą“. Tai reitinginis turnyras, jame kviečiamos dalyvauti teniso mėgėjos iš visos Lietuvos. Merginos varžysis keturiose amžiaus grupėse: 18–25 metų, 25–35 metų, 35–45 metų, 45–55 metų. Organizatoriai turnyro dalyvėms žada ne tik įdomų turnyrą, bet ir smagią vakaronę, kurios metu laukia stiliaus „mačas“, dovanos ir siurprizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius