Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 19

Technologijų revoliucija tenise: neliks teisėjų

Kažkada tai galėjo atrodyti kaip epizodas iš fantastinio filmo, tačiau dabar tai jau tapo realybe. Milane vyksiančiame svarbiame talentingiausių tenisininkų teniso turnyre nebeliks linijų teisėjų, o juos pakeis sudėtinga kompiuterinė sistema. Daugelis jau dabar kalba, kad linijos teisėjai greitu metu svarbiausiuose teniso turnyruose taps apskritai nereikalingi ir viskam vadovaus mašinos.
Teniso turnyras Sankt Peterburge
Teniso turnyras Sankt Peterburge / Sankt Peterburg Open turnyro nuotr.

Pirmą kartą per visą ATP istoriją bokštelio teisėjas bus vienintelis žmogus teisėjas, kuris dirbs teniso mače. O ar kamuoliukas pataikė į aikštę ar ne, spręs elektroninė „Hawk-Eye live“ sistema. Sprendimas bus galutinis ir neskundžiamas. Iki šiol tenisininkai turėjo galimybę paprašyti vaizdo peržiūros ir taip patikrinti teisėjų sprendimą.

Vaizdo kamerų sistema taip pat padės išsiaiškinti, ar žaidėjas padavimo metu neužmynė ant linijos.

Visos šios svarbios ir daugelio revoliucinėmis vadinamos naujovės bus pritaikytos jau lapkričio mėnesį „The Next Gen ATP Finalss“ turnyre, kuriame kovos aštuoni geriausi sezono iki 21-erių metų tenisininkai.

„Tai gali būti naujas etapas mūsų sporte, – pareiškė ATP organizacijos vice prezidentas Gayle‘as Davidas Bradshaw. – Mūsų atletai dirba neįtikėtinai sunkiai, todėl yra verti paties geriausio įmanomo teisėjavimo. Prieš naujos technologijos išbandymą tikrame turnyre jaučiamės ramiai. Turnyras Milane yra puiki vieta tai padaryti. Esame pasirengę įvertinti sistemos veiksmingumą.“

„Hawk-Eye live“ sistema buvo bandoma 18-a mėnesių. Šios sistemos vienas iš vadovų, Samas Greenas, įsitikinęs, kad tai yra teniso ateitis.

„Darbas kartu su ATP mums leido ne tik patobulinti šią linijų teisėjavimo sistemą, bet ir suteikė daug reikalingos patirties“, – teigė S.Greenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius