Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 21

Pasipiktinimo sulaukę Vimbldono atstovai ištrynė pranešimą su garsiąja nuotrauka

Seniausio ir prestižiškiausio teniso turnyro pasaulyje Vimbldono organizatoriai, likus mažiau nei šimtui dienų iki naujų varžybų pradžios ėmė publikuoti įvairiausias nuotraukas reklamuodami artėjantį čempionatą. Tačiau vienas pranešimas sulaukė tokio aistruolių pasipiktinimo, kad jį netrukus organizatoriai ištrynė.
1977 metais darytos „Teniso merginos“ nuotraukos kopijų parduota 2 milijonai
1977 metais darytos „Teniso merginos“ nuotraukos kopijų parduota 2 milijonai / Martino Ellioto nuotr.
Temos: 1 „Vimbldonas“

Vimbldono atstovai twitter paskyroje, kur turi daugiau nei 1,5 mln. sekėjų, publikavo garsiąją „Teniso merginos“ nuotrauką, kurią galima išvysti ir Vimbldono muziejuje.  

Pranešimas sulaukė didelės kritikos, kad nuotrauka neatspindi teniso istorijos, mergina visai nėra teniso žaidėja, yra visai nesusijęs su Vimbldonu ir, kad tai yra tiesiog moterų seksualumo propagavimas.  

Sulaukę tokios neigiamos aistruolių reakcijos, Vimbldono atstovai viešai atsiprašė ir ištrynė pranešimą. 

Praėjusiais metais legendinės nuotraukos suknelė aukcione parduota 8 kartus brangiau, nei prašyta. 

Legendinė balta suknelė, kurią vilkėjo mergina teniso korte 1970-aisiais, kartu su rakete parduota už 15,5 tūkstančių svarų.  

Modeliu nuotraukoje tapo Fiona Butler. Tuomet merginai buvo 18-a metų. F.Butler Birmingamo universitete nufotografavo jos tuometis draugas Martinas Elliotas. Atlygio, kaip paaiškėjo, mergina negavo.  

2010 metais fotografas M.Elliotas mirė. O 1977-aisiais padaryta nuotrauka iš viso buvo parduota dviejų milijonų kopijų tiražu. Tačiau kokia mergina nusifotografavo šioje nuotraukoje, paaiškėjo tik 2011 metais. Tiesa, Fiona Butler, dabar Fiona Walker, prisipažino, kad ši nuotrauka niekada jos neprivertė nusišypsoti. 

Šią legendinę nuotrauką kopijavo daugelis pasaulio įžymybių – popmuzikos žvaigždė Kylie Minogue, komikai Frankas Skinneris ir Ricky Gervaisas. Teniso legenda Patas Cashas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius