Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 25

Teniso princesių dejonės ir klyksmai vėl kursto diskusijas

Triukšmingumu pagarsėjusi tenisininkė Marija Šarapova vėl susilaukė klausimų apie savo garsius klyksmus korte. Teniso turnyre „Australian Open“ dalyvaujanti M. Šarapova, kurią varžovė Agnieszka Radwanska pavadino „per daug triukšminga“, pareiškė, kad „niekas pakankamai įtakingas“ neliepė jai nutilti.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Akivaizdu, kad šito manęs jau klausėte. Savo karjeroje tai jau girdėjau keletą kartų. Matėte, kaip aš tobulėjau, kaip žaidžiau tenisą. Visą laiką buvau tokia pati. Niekas pakankamai įtakingas neliepė man pasikeisti ar ką nors daryti kitaip“, – kalbėjo sportininkė.

„Į šį klausimą atsakinėjau daugybę kartų. Manau, kad ir ateityje teks atsakyti daugybę kartų. Aš su tuo sutinku“, – pridūrė ji.

Amžina garsių dejonių ir klyksmų problema „Australia Open“ metu vėl iškilo viešumon. Veiksmų ėmėsi ir Moterų teniso asociacija (WTA).

Asociacija, pripažinusi, kad „kai kuriems sirgaliams tai įkyri“, tvirtina ieškanti būdų, kaip neleisti jauniems žaidėjams tokio įpročio įgyti.

„Visi, kas žiūri tenisą, žino, kad dejonės yra žaidimo dalis, ir mes suprantame, kad kai kuriems sirgaliams tai įkyri“, – teigia WTA.

„Šiuo metu aiškinamės, kaip sumažinti perdėtas dejones, ypač kalbant apie jaunas žaidėjas, kurios dar tik pradeda karjerą, tuo pat metu neigiamai nepaveikiant žaidėjų, kurios jau surado savo žaidimo stilių, remdamosis dabartiniu rengimu, taisyklėmis ir procedūromis“, – pažymėjo asociacija.

Iš didžiojo sporto pasitraukusi šveicarė Martina Hingis teigė, kad dejones labiau pastebi žiūrovai, o ne žaidėjai, tačiau ji pripažino, kad kai kurių moterų triukšmingumas ją glumino.

„Tiesiog kartais, kai jos šiek tiek persitempia, pagalvoji: „Ką tu darai?“ Kuo daugiau jos persitempia, tuo būna triukšmingiau“, – pasakojo ji.

Diskusijos aukščiausią tašką pasiekė tuomet, kai baltarusės Viktorijos Azarenkos savitą spiegimą per mačą su Casey Dellacqua pradėjo mėgdžioti nemaža dalis varžybas Melburne stebėjusių žiūrovų.

„Žinoma, tai girdėjau. Norėjau pasakyti, nesu kurčia. Tačiau man tai netrukdo. Aš gerbiu žiūrovus, kad ir ką jie darytų. Pati tiesiog bandau sutelkti dėmesį į žaidimą“, – incidentą komentavo V. Azarenka.

VIDEO: Maria Sharapova - Swearing at crowd "Up your fu*king ass"

VIDEO: Maria Sharapova "Oh aiai" the funny Scream

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius