Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02

Liutauras Radzevičius: Lietuvos galimybės Daviso taurės mače su Lenkija yra beveik lygios

Kovo 6 d. penktadienį 17.00 Lietuvos laiku „Orlen“ arenoje Plocke (Lenkija) prasidės istorinis Daviso taurės Europos–Afrikos zonos I grupės mačas Lietuva–Lenkija. Lietuva pirmą kartą iškopė į Daviso taurės pirmąją grupę ir sėkmės atveju joje įsitvirtins.
Liutauras Radzevičius
Liutauras Radzevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lenkai savo komandą laiko favorite ir tai mums naudinga – žaidėjus slėgs atsakomybės jausmas ir stiprus psichologinis spaudimas dėl vietos žiūrovų lūkesčių. Galbūt mačo šeimininkų viltis stiprina ir prieš dvidešimtmetį įvykęs pirmasis ir iki šiol vienintelis šių komandų susitikimas Vilniuje, Sereikiškių parko aikštyne, kurio  rezultatas buvo 4:1 Lenkijos rinktinės naudai. 

Lietuvai tuomet atstovavo Rolandas Muraška, Giedrius Vėželis, Denisas Ivancovas ir Tomas Petrauskas, komandos kapitonas buvo Remigijus Balžekas. Komandai negalėjo atstovauti Gitanas Mažonas. Vienintelį tašką Lietuvos naudai tuomet pelnė R.Muraška. Jis rezultatu 2:6, 7:5, 6:2, 6:4 įveikė Tomaszą Lichoną. 

To mačo metu Ričardui Berankiui buvo 5 metai. Susitikimą stebėjo apie 300 žiūrovų. Pamenu, vietoje tribūnų Sereikiškių parke buvo įrengti statybiniai pastoliai, dengti medžio drožlių plokštėmis, ant jų buvo įrengtos negausios sėdimos vietos – kėdės. Dauguma žiūrovų stovėjo, kai kurie iš jų buvo įsitaisę ant tvorų, medžiuose, taip pat ant greta esančio namelio stogo.

Dabartinė Lenkijos rinktinė turi labai stiprią sudėtį ir didelį žaidėjų pasirinkimą. Lenkija jau trečius metus iš eilės sieks pakilti į elitinę Pasaulinę grupę (Pasaulio Top 16) ir kovoti dėl Daviso taurės.

Jerzy Janowiczius, Lukaszas Kubotas ir Marcinas Matkowskis turi žaidimo rinktinėje patirtį, tuo tarpu Kamilis Majchrzakas rinktinėje debiutuos, anksčiau jis buvo atsarginis. 

Komandos kapitonas Radoslawas Szymanikas neslepia galvojantis tik apie pergalę. Mačo dalyvius lenkų kapitonas pasirinko iš šešių kandidatų (į rinktinę nepateko jos senbuvis – Mariuszas Fyrstenbergas). 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius

Stovyklos metu su rinktine taip pat treniruojasi H.Hurkaczas ir M.Pszysienznas. Bus žaidžiama ant kietos dangos, kuri panaši į „Rebound Ace“ ir yra palanki abiejų rinktinių lyderiams. Beje, ši danga jau yra naudota praėjusio mačo prieš Kroatiją metu „Torvar Hole“ arenoje Varšuvoje. Taigi yra dėvėta ir slidesnė, nei įprasta. Lenkijos teniso sąjungos viceprezidentas P.Szkielkowskis mano, kad šeimininkai jau yra žaidę ir pripratę prie šios dangos, todėl tai suteiks papildomą persvarą šeimininkams. Be abejo, jie tikisi, kad galingi J.Janowicziaus (203 cm) ir L.Kuboto (190 cm) padavimai  sunkiai priimami lietuviams.

Lietuvos sirgaliai ruošiasi kelionei. Tikimasi, kad į mačą atvyks apie 300– 400 teniso mėgėjų iš Lietuvos. Saugumo sumetimais mūsų žiūrovams yra rezervuotas atskiras sektorius.

Specialistai spėlioja apie komandų galimybes. Ar Lietuvos šansai yra 50:50, ar 40:60, ar 30:70? Aš, asmeniškai, pasirinkčiau 50:50 variantą, tačiau kaip statyti pinigus totalizatoriuje palieku spręsti žiūrovams. Daviso taurės varžybose žaidžia ne reitingai ar prognozės, o žaidėjai, jų karštos širdys. Viskas gali pasikeisti kiekvieno seto, kiekvieno geimo metu. Nesėkmės atveju reikėtų kautis dėl išlikimo Daviso taurės Europos–Afrikos zonos I grupėje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis

Šio mačo nugalėtojo laukia rimtas varžovas – Ukrainos rinktinė, su kuria dvikova vyktų 2015 m. liepos 17–19 d.

Visą mačą penktadienio–sekmadienio popietėmis iki vėlaus vakaro tiesiogiai transliuos BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius