Dabar populiaru
Published: 25 january 2013 18:20

GET Baltic gas exchange celebrates its first deal

Gamtinės dujos
BFL nuotr. / Gas

GET Baltic, a natural gas exchange established by Lietuvos Dujos (Lithuanian Gas) jointly with Finland’s natural gas company Gasum and launched this week, concluded its first deal on Friday.

A total of 10,000 cubic meters of gas changed hands at 1,308 litas (EUR 379.13) per 1,000 cubic meters, Haroldas Nausėda, GET Baltic CEO, told BNS.

“It’s great to have a deal in the very first week. We hope there should be more next week, since we expect more participants to join,” he said.

The list of GET Baltic’s participants currently includes Lietuvos Dujos (Lithuanian Gas), Lietuvos Energija (Lithuanian Energy), Klaipėdos Energija (Klaipėda Energy) and the district heating supplier Jonavos Šilumos Tinklai.

GET Baltic expects that around 80 million cubic meters of gas will be sold through the exchange in its first year of operation. GET Baltic's gas exchange and Baltpool's gas exchange, which was launched last year, have different trading systems and different rules.

Lietuvos Dujos owns 66 percent of shares and Gasum holds the remaining 34 percent.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Report mistake

Successfully sent

Thank you

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? R.Karbauskis: „Šeštas Seimo vicepirmininkas kainuos virš 100 tūkst. eurų“

Aktualu

15min studijoje – viskas, ką reikia žinoti apie popiežiaus Pranciškaus vizitą

Aktualu

Elvinas Jankevičius: Rasa Kazėnienė patiria psichologinį spaudimą, jai yra sunku

Kultūra

Monika Gimbutaitė: „Visi skirtingi – visi kultūringi“ ir kultūra kaip įvaizdžio formavimo dalis​​​​​​​

Aktualu

Keičiamas kaltinimas: R.Paksas kyšį iš G.Vainausko ėmė ne tik sau, bet ir „Tvarkai ir teisingumui“

Popiežiaus Pranciškaus vizitų netikėtumai: vėjo išdaigos

Aktualu

Akcija #PalaikauJuliją įvyko: dalyviai sulaukė Kauno pareigūnų įspėjimo

Popiežiaus vizitas Lietuvoje

Vardai

Erika Vitulskienė: „Išeidavau iš parduotuvės ir kartais net pravirkdavau“

Mokslas.IT

Neskubėkite pirkti naujo „iPhone“ – netrukus už dyką gausite galbūt pakankamą patobulinimą

Pasaulis kišenėje

Venecijos užmojai: baudą būtų galima gauti vien už sėdėjimą viešoje vietoje

Vardai

Amalia Damonte – moteris, kurią popiežius Pranciškus norėjo vesti: atstumtas atsigręžė į Dievą

Aktualu

Popiežiaus vizitą Lietuvoje drums dargana, lietus

24sek

Dainiaus Adomaičio rūpesčiai – rizikingo „Ryto“ ėjimo pasekmės ir lyderio trauma

24sek

Vilniaus „Rytas“ kirto Kauno „Žalgiriui“: „Vieno klubo komerciniai tikslai yra aukščiau visko“

Maistas

Skonio testas: kur Vilniuje ieškoti gardžiausios picos?

Gyvenimas

Po pietų apima mieguistumas? Gydytojas pataria, kaip atgauti jėgas be kavos

Geriausi rugpjūčio mėnesio sporto kadrai

Aktualu

Apsivogusį Šiaulių „Karlsoną“ policija nuo parduotuvės stogo perkėlė į areštinę

Aktualu

Akmenėje be priežasties automobilius gadinusio jaunuolio nepagailėta – pasiųstas už grotų

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? R.Karbauskis: „Šeštas Seimo vicepirmininkas kainuos virš 100 tūkst. eurų“

Aktualu

15min studijoje – viskas, ką reikia žinoti apie popiežiaus Pranciškaus vizitą

Aktualu

Elvinas Jankevičius: Rasa Kazėnienė patiria psichologinį spaudimą, jai yra sunku

Kultūra

Monika Gimbutaitė: „Visi skirtingi – visi kultūringi“ ir kultūra kaip įvaizdžio formavimo dalis​​​​​​​

Aktualu

Londonas rusų bombonešių skrydį netoli Britanijos pavadino „agresijos aktu“

Popiežiaus Pranciškaus vizitų netikėtumai: vėjo išdaigos

Vardai

Amalia Damonte – moteris, kurią popiežius Pranciškus norėjo vesti: atstumtas atsigręžė į Dievą

Popiežiaus vizitas Lietuvoje

Aktualu

Keičiamas kaltinimas: R.Paksas kyšį iš G.Vainausko ėmė ne tik sau, bet ir „Tvarkai ir teisingumui“

Aktualu

Akcija #PalaikauJuliją įvyko: dalyviai sulaukė Kauno pareigūnų įspėjimo

Vardai

Erika Vitulskienė: „Išeidavau iš parduotuvės ir kartais net pravirkdavau“

Mokslas.IT

Neskubėkite pirkti naujo „iPhone“ – netrukus už dyką gausite galbūt pakankamą patobulinimą

Pasaulis kišenėje

Venecijos užmojai: baudą būtų galima gauti vien už sėdėjimą viešoje vietoje

Aktualu

Popiežiaus vizitą Lietuvoje drums dargana, lietus

24sek

Vilniaus „Rytas“ kirto Kauno „Žalgiriui“: „Vieno klubo komerciniai tikslai yra aukščiau visko“

Maistas

Skonio testas: kur Vilniuje ieškoti gardžiausios picos?

Gyvenimas

Po pietų apima mieguistumas? Gydytojas pataria, kaip atgauti jėgas be kavos

24sek

Dainiaus Adomaičio rūpesčiai – rizikingo „Ryto“ ėjimo pasekmės ir lyderio trauma

Gazas

Klaipėdoje – nauji ženklai: „Atsargiai, gulbė ir gulbiukai“

Geriausi rugpjūčio mėnesio sporto kadrai

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų