Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 20

Aleksandras Džikičius: apie Liną Kleizą nieko nežinau, bet būtinybės įsigyti naują žaidėją nėra

Vilniaus „Lietuvos rytas“ antradienį žais pirmąsias Europos taurės rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje. „Siemens“ arenoje Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai susikaus su traumų išretinta Mariupolio „Azovmaš“ komanda.
Aleksandras Džikičius
Aleksandras Džikičius / Sportoakimirka.lt nuotr.

Su „Azovmaš“ vilniečiai šį sezoną jau buvo susitikę – VTB Vieningosios lygos rungtynes Mariupolyje daugiau nei prieš mėnesį „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 73:83. A.Džikičius teigia, kad jo komanda šįkart bus geriau pasiruošusi.

„Jie turi nemažai problemų su traumomis. Nežinau, ar galės žaisti Radoslavas Rančikas, Arturas Drozdovas, Vladimiras Golubovičius. Vienintelis dalykas, kurį žinau, kad mes turime žaisti geriau nei spalį. Aišku, tada nutiko keistas dalykas – nepataikėme daug baudos metimų, bet ir be to turime, ką pagerinti savo žaidime“, – kalbėjo A.Džikičius.

„Azovmaš“, kaip ir „Lietuvos rytas“, Europos taurės turnyrą pradėjo pergale. Buvusių žalgiriečių Aco Petrovičiaus ir Gintaro Krapiko treniruojama Mariupolio komanda savo aikštėje 79:76 įveikė Le Mano „Sarthe Basket“ ekipą, „Lietuvos rytas“ išvykoje 73:65 palaužė Novo Mesto KRKA.

Paprašytas palyginti KRKA ir „Azovmaš“ komandas, „Lietuvos ryto“ strategas pripažino, kad tai skirtingos komandos. „KRKA tai komanda, kuri savo atakas grindžia žaidimu baudos aikštelėje. Tuo tarpu „Azovmaš“ atakose aktyviausiai žaidžia gynėjai, o jų ketvirtieji numeriai Aleksejus Pečerovas ir R.Rančikas pataiko iš tolimesnių distancijų. O „Azovmaš“ vidurio puolėjai nėra tie žaidėjai, aplink kuriuos būtų galima lipdyti puolimą. Vis dėlto tai labiau patyrusi komanda nei KRKA, ypač kalbat apie tokio lygio varžybas. Nesakau, kad tai stipresnė komanda, bet kitokia“, – dėstė A.Džikičius.

„Dar prieš turnyrą sakiau, kad mūsų grupė man nelabai patinka. Visos komandos, nors nėra dideli vardai, yra gero ir skirtingos. Tai pati blogiausia kombinacija. Bet tikiuosi, kad antradienį turėsime kiek įmanoma didesnį palaikymą. Žinau, kad mano vaikinai žaidžia kur kas geriau, kai žiūrovų tribūnos būna pilnos“, – teigė A.Džikičius.

Kaip žinia, „Lietuvos rytas“ šiame mače versis be traumuoto Brado Newley. Pasak trenerio, optimalios formos dar nėra įgavę ir Europos čempionate dalyvavę krepšininkai. „Nesame labai geroje situacijoje. Mūsų sudėtis nėra pilna, be to, laukiame, kol Predragas Samardžiskis, Jonas Valančiūnas ir Aleksandras Rašičius po Europos čempionato įeis į rimtą. Nepaisant to, manau, kad esame geresni nei prieš mėnesį“.

Galbūt jūs iš Jono Valančiūno tikitės labai daug, bet tai jūsų problema, ne Jono. Duokite jam laiko ir erdvės tobulėti

– Treneri, ar sutiktumėte su tuo, kad komandos pasirodymas labai priklauso nuo Tyrese'o Rice'o žaidimo? Kai jam sekasi, sekasi ir komandai.

– Žinoma, be jo mes žaidžiame prasčiau. Kaip sakiau, laukiame, kol Aleksandras Rašičius įgaus formą ir taps svarbesne komandos dalimi. Tačiau nematau pavojaus tame, kad turime lyderį aikštelėje. Kiekviena komanda turi lyderį. Jei išimsi iš bet kokios Europos lygio komandos lyderį, ta komanda turės daugiau ar mažiau problemų. Suprantu, ką norite pasakyti, bet nemanau, kad tai tokia didelė problema, kaip jūs bandote įžvelgti.

– Tad galima sakyti, kad būtent T.Rice'as yra šios komandos lyderis?

– Taip, kodėl gi ne. Kaip prieš sezoną ieškojome įžaidėjo, norėjome rasti jauną, greitą, ambicingą vaikiną, kurio charakteris nebūtų problematiškas, kuris nebijotų sunkiai dirbti ir būtų puikus žmogus už aikštelės ribų. Manau, T.Rice'as atitinka visus šiuos kriterijus. Ir be abejo, jis tiko mūsų biudžetui, kuris buvo pakankamai ribotas. Manau, už tą sumą, kurią galėjome sau leisti, įsigijome puikų žaidėją.

–  J.Valančiūnas rungtynėse su KRKA neblizgėjo, ko iš jo tikitės mače su „Azovmaš“?

–  Supraskite, jam tik devyniolika metų. Jo žaidime daug pakilimų ir nuopolių, ir tai taip normalu. Tai talentingas vaikis, trokštantis tapti griaunančia jėga. Daug dalykų jo gyvenime klostosi labai greitai, tad normalu, kad jis susiduria su pastovumo problema. Bet dėl to aš nė kiek nesijaudinu. Tiesiog noriu, kad jis tęstų sunkų darbą. Grįžus iš rinktinės  jam nebuvo lengva, bet jis įgauna formą ir ateinančius mėnesius žais geriau. Galbūt jūs iš jo tikitės labai daug, bet tai jūsų problema, ne Jono. Duokite jam laiko ir erdvės tobulėti.

– Pastarąją savaitę netrūko kalbų apie galimą Lino Kleizos atstovavimą „Lietuvos rytui“...

– Nieko apie tai nežinau. Geriau klauskite klubo direktoriaus ar savininko.

– Kalbant apskritai, ar būtų būtinybė įsigyti naują žaidėją, atsižvelgiant į paskutiniu metu  komandą kamuojančias traumas?

– Turiu pasakyti vieną dalyką: mes nieko neketiname įsigyti tik tam, kad įsigytume. Tame nėra nieko gero. Tikrai nėra būtinybės kažką įsigyti. Kol kas neplanuojame pokyčių sudėtyje. Laukiame mūsų traumuotų krepšininkų. Niekad nežinai, kas nutiks ateity, tačiau šiuo metu nesidairome jokių naujų žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius