Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 14

Ant Eurolygos supykusi „Daruššafaka“ sukasi į FIBA pusę: svarsto pereiti į Čempionų lygą

Ant Eurolygos supykusi Stambulo „Daruššafaka“ rimtai svarsto šios organizacijos turnyrus iškeisti į FIBA organizuojamą Čempionų lygą.
Stambulo „Daruššafaka“ svarsto pereiti į FIBA Čempionų lygą
Stambulo „Daruššafaka“ svarsto pereiti į FIBA Čempionų lygą / „Scanpix“ nuotr.

Pasak „Trendbasket“ ir „Sportando“, turkų nemalonę Eurolyga užsitraukė dėl to, kaip suorganizavo lemiamas Europos taurės „Top 16“ etapo rungtynes tarp „Daruššafaka“ ir Bolonijos „Virtus“ klubų.

Italijos klubas dėl Turkijos vyriausybės draudimų negalėjo atvykti į Stambulą, o „Daruššafaka“ vadovai pasiūlė rungtynes sužaisti Berlyne su žiūrovais. Vis tik Eurolyga turkų nepaklausė ir pasirinko susitikimą vykdyti Belgrade be žiūrovų.

Rungtynės Serbijos sostinėje Stambulo klubui kainavo brangiai – „Daruššafaka“ pralaimėjo ir nepateko į „Top 16“ etapą, patirdama finansinius nuostolius.

Eurolygai nesutikus kompensuoti klubo patirtą žalą, „Daruššafaka“ vadovai ėmė regzti derybas su FIBA bei pasistūmėjo link sprendimo persikelti į trečiąjį pagal pajėgumą žemyno turnyrą.

„Daruššafaka“ Eurolygos organizuojamuose turnyruose dalyvavo penkis pastaruosius sezonus – 2015-2016, 2016-2017 ir 2018-2019 m. turkų ekipa žaidė Eurolygoje, o 2017-2018 ir 2019-2020 m. sezonuose – Europos taurėje.

2018-aisiais Davido Blatto treniruota Stambulo ekipa triumfavo Europos taurės turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius