Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

D.Adomaitis: apie nuostabią E.Bendžiaus žinutę ir dukros matematikos egzaminą

Dainius Adomaitis trenkė žaibu per Vilniaus „Ryto“ suolą ir sunkią akimirką prikėlė sostinės komandą. Vilniaus klubas herojiškai apgynė namų tvirtovę ir svarbiame mūšyje dėl vietos kitame „EuroCup“ etape nukovė „Monaco“ 80:75.

Prieš ketvirtojo kėlinio pradžią Dainius Adomaitis svaidėsi žaibais prie „Ryto“ suolo kaip tas perkūnas, netikėtai trenkęs į Vilnių trečiadienio popietę.

Dar po minutės D.Adomaitis vėl šaukė pasitarimą ir mojuodamas derinių lentele prieš Deivido Sirvydžio veidą priekaištavo jaunajam snaiperiui dėl gynybos. Mindaugas Girdžiūnas irgi pripažindamas kaltę linktelėjo galva, nepadaręs protingos pražangos. Dėl šių klaidų „Monaco“ ištrūko į priekį 60:58.

„Vyrukai, jūs elgiatės neprotingai!“ – atsiduso D.Adomaitis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Visai kaip po to griaustinio Vilniuje, „Siemens“ arenoje sprogo kruša – tritaškių.

Tu Holloway, o po to Pako Cruzas tolimais metimais sugrąžino „Rytui“ persvarą. Marekas Blaževičius spaudė bicepsus įstumdamas dvitaškį su pražanga.

Pirmoje žiūrovų eilėje vietoje nenustygęs „Monaco“ šeimininkas Serhiyus Dyadechko dar nuo antrojo kėlinio suglaudęs rankas maldai bandė prisišaukti svarbią pergalę.

Bet maldos buvo neišgirstos: Eimantas Bendžius priešpaskutinę minutę virš sirgalių tribūnų susprogdino pergalingą fejerverką – devintą „Ryto“ tritaškį po ilgosios pertraukos.

Po D.Adomaičio griaustinio virš „Ryto“ stovyklos prasigiedrijo dangus – „Monaco“ krito 80:75.

„Ačiū sirgaliams, ačiū už tą palaikymą. Tikrai, pasikartosiu, tas palaikymas yra garsus ir žaidėjai tą jautė aikštėje. Kai sunku, tai visada padeda. Tos emocijos, jos persiduoda į aikštę, – spaudos konferencijoje sakė D.Adomaitis. – Kitas dalykas, akcentavome, kad į tas rungtynes turime žiūrėti iš puolimo pusės kalbant apie klaidas, o iš gynybos kalbant apie pelnomus taškus iš specifinių situacijų. Mūsų koncentracija buvo labai gera iki trečio ketvirčio pabaigos, bet per likusias 46 sekundes praleidome 6 taškus. Kai pameti drausmę gynyboje, toks priešininkas kaip Monako klubas su tiek talento puolime iškart baudžia. Ne be reikalo Cole'as yra NBA dukart čempionas. Jie tikrai baudžia skaudžiai. Bet vyrai šaunuoliai. Po tokios trumpos krizės nesusikalbėjimo, iškart sureagavo gerai. Ta gynyba vėl grįžo į lygį, kurio siekiame.

Žaidimas žaidimu, bet ne apie tai – svarbiausia, ką vyrai atiduoda aikštėje ir treniruotėse. Tai pagrindinis psichologinis rodiklis, ką jie daro. Gal visiems atrodo paprasta laimėti prieš „Galatasaray“ ir „Monaco“, bet tai be galo sunkios pergalės, rungtynės, sunkūs priešininkai. Bendžius turėjo 38 temperatūros, nesitreniravo vakar, šiandien, bet gaunu vakare žinutę – išgėriau vaistų, viskas gerai – žaisiu 100 proc. Tokią žinutę siunčia komandos kapitonas.

Kažkas žaidžia su skausmu ar panašiai, bet niekas nekreipia dėmesio. Mane tas charakteris labai džiugina.“

– Net devyni tritaškiai po pertraukos. Kas atrišo rankas ir kaip jautėtės, kai tokį tolimą metimą iš devynių metrų pataikė Arnas Butkevičius?

– Aš matau visą treniruočių procesą. Arną matau nuo „Neptūno“ laikų ir žinau, kiek jis įdeda darbo į tokius metimus. Matau Arną jau antrus metus, kaip jis po treniruočių kaskart pasilieka su Uviu Helmaniu. Praleidžia n valandų treniruotėse. Ten jis meta tokius metimus ir pataiko.

Man gera, kad žmogus įdeda daug darbo ir tokiais momentais tas darbas atsiperka. Jis atsiperka visiems: treneriams, komandai, sirgaliams – visiems. Man kaifas. Dėl to ir šypsojausi.

– Kaip jūs jaučiatės, kai svarbų tritaškį meta Eimantas Bendžius? Ar galima sakyti, kad nujaučiate, jog įkris?

– Kai Eima meta lemiamą tritaškį, jaučiuosi, kaip mano dukra laiko matematikos egzaminą – lengvai (šypsosi.).

Eima yra tas žmogus, kuriam gali patikėti metimą. Komandos draugai tą gerai žino. Labai faina, kad jie suranda jį tais momentais. Pas mus tai ne pirmas kartas, kad surandame tą žaidėją, kurio tuo metu reikia.

Eima gali pasitikėti.

– Kaip Marekas Blaževičius pasitempė svarbiu metu, kai žaisti negalėjo Matynas Echodas?

– Dėl Echodo viskas sprendėsi ryte ir dar prieš rungtynes buvo mažų šansų, kad gal. Bet nemanome, kad dabar yra toks metas, kai reikėtų rizikuoti žaidėjų sveikata ir daryti blokadas.

Marekas žinojo. Jis visada pasiruošęs. Mes su juo kalbame, kad jis turi būti pasiruošęs išnaudoti savo šansą. Man, kaip treneriui, negali būti smagiau matyti 18-metį „Ryto“ sistemos žaidėją, kuris pernai turėjo sunkų sezoną dėl traumų, jį grįžtantį, žaidžiantį, žaidžiantį starto penkete prieš „Monaco“, kurie pirmauja Prancūzijos lygoje. Jis eina su pasitikėjimu ir man tai labai svarbu bei džiugu.

Manau, tai svarbu visam miestui ir fanams.

– Matėme, labai daug rotavote centrais. Koks buvo planas pakeisti Echodą?

– Mums svarbiausia buvo išlaikyti Evaldo Kairio energiją.

Daug kas nemato ir nesupranta, ką duoda Kairys ir kokio tipo žaidėjas jis yra ir kokią didelę reikšmę jis duoda komandai. Taškuose tai nelabai matosi, bet ką jis padaro, tai yra žaidėjas treneriui. Treneriai labai vertina tokius žaidėjus. Svarbiausia buvo sukontroliuoti Kairio jėgas.

– Po triuškinančio „Galatasaray“ pralaimėjimo Kazanėje, „Monaco“ dabar pagrindinis varžovas kovoje dėl kito etapo. Kokių dar rezervų turite kitos savaitės rungtynėms Monake?

– Labai svarbi Martyno sveikatos situacija.

Greiti jų taškai greitame puolime – šiandien praleidome 7 taškus: tai yra kontroliuojama. Dovis gali būti su geresne koncentracija, neprarasti kamuolio. Privalome išnaudoti vieną ataką paskutinėmis sekundėmis ir neleisti varžovams atlikti metimo. Koncentracija gynyboje į atitinkamas situacijas.

Faktas, kad „Monaco“ yra labai gerai treniruojama komanda, žaidžianti drausmingą krepšinį. Faktas, kad ruošimės kitokio stiliaus gynybai, bet žiūrėsime.

Turime būti pasiruošę jų fiziniam krepšiniui. Tai yra komanda, kuri žaidžia su didele fizine energija, spaudimu, o čia svarbiausia nedaryti blogų klaidų, kurias jie verčia greitais taškais. Turime tai būtinai kontroliuoti, kaip ir kamuolius puolime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius