Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

D.Adomaitis: apie uraganinę „Monaco“, galimas rizikas ir klaustuką dėl M.Echodo

Vilniaus „Rytas“ pasitinka juoduoju Europos taurės arkliuku vadinamą „Monaco“. Sostinės ekipoje – nežinomybė dėl vidurio puolėjo Martyno Echodo, kuris savaitgalio dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ susižeidė pėdą, o krepšininko dalyvavimas artėjančiame mače paaiškės tik rungtynių dieną.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienis | Europos taurė | „Rytas“ – „Monaco“ | 19:00 | Vilnius

Puikią formą pastaruoju metu demonstruojantis M.Echodas per dvejas „Top 16“ rungtynes yra geriausias kovotojas dėl kamuolių (vid. 11) visame turnyre, jis dar prideda po 8,5 taško ir 19 naudingumo balų.

„Vakar buvo padaryti magnetinio rezonanso tyrimai, parodę, jog rimtų pažeidimų nėra. Ar tai skilimų, ar tai plyšimų – viskas yra tvarkoje. Faktas, kad tai yra sumušimas. Viską spręsime prieš rungtynes. Vakar buvo viena situacija, šiandien yra truputį geriau. Vakar nesitreniravo, šiandien ryte darė procedūras, o vakare – žiūrėsime“, – aukštaūgio situaciją įvertino „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

„Ryto“ kelyje – Prancūzijoje triukšmaujanti „Monaco“. Europos taurėje visos keturios ekipos turi pasidalijusios po pergalę, o Prancūzijos čempionate Saša Obradovičiaus auklėtiniai iškovojo 12 pergalių iš eilės ir žengia pirmoje vietoje, lenkdami net Eurolygoje žaidžiančią Vilerbano ASVEL.

„Laukia labai atletiškas ir fiziškas priešininkas, – varžovą įvertino D.Adomaitis. – Turime į šias rungtynes žiūrėti iš puolimo pusės, nedaryti klaidų, nes „Monaco“ yra komanda, kuri per mačą perima po 8-9 kamuolius ir juos paverčia lengvais taškais. Akcentuojame gynybą pirmosiose šešiose sekundėse ir per paskutines dvi sekundes, kai kamuolys yra ore ir reikia atsitverti varžovą. Greitame žaidime suskaičiavome 20 situacijų, o paskutinėje fazėje – 12 kamuolių puolime. Gauname apie 35 momentus, kuriuos reikia kontroliuoti.“

Juodajam Europos taurės arkliukui diriguoja 50-metis serbas Saša Obradovičius, turintis didžiausią šio turnyro patirtį turnyro istorijoje. Specialistas dar 2018-aisiais metais buvo išrinktas Europos taurės metų treneriu, vadovaujant Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai.

„Daugiau intensyvumo ir drausmės, – pokyčius prie S.Obradovičiaus, kuris komandos vairą perėmė prieš metus, įvardijo D.Adomaitis. – Vienas dalykas, kad komanda spaudžia priešininkus per visą aikštelę, dvigubina. Komanda sukomplektuota žaisti tokiu stiliumi. Kitas dalykas, jog puolime „Monaco“ stengiasi žaisti drausmingesnį krepšinį. Prancūzijos lyga yra specifinė ir sunki, bet „Monaco“ pergalių serija parodo, jog jie – tikrai geri. Jie ASVEL įveikė užtikrintai.“

„Monaco“ ekipoje šeši žaidėjai renka dviženklį taškų skaičių, bet žaidimo vadžios priklauso gynėjų dueto, buvusio žalgiriečio Dee Bosto bei dukart NBA čempiono Norriso Cole'o, rankose.

Pastarasis šį sezoną Europos taurėje rungtyniauja po 25 minutes, pelno po 12,7 taško (44,4 proc. trit.), atkovoja 2,8 ir perima po 0,7 kamuolio, atlieka po 5,2 rezultatyvaus perdavimo, fiksuoja 10,3 naudingumo balo.

Tuo metu D.Bosto sąskaitoje per 29 praleidžiamas minutes ant parketo – 10 taškų, 4,5 atkovoto ir 1,7 perimto kamuolio, 4,8 rezultatyvaus perdavimo, 9,4 naudingumo balo.

„Jie ir Anthony Clemmonsas kuria sau ir komandai didžiausią dalį taškų. Žinoma, nereikia užmiršti Erico Bucknerio, kuris turi tokių rungtynių, kur atkovoja penkis kamuolius puolime ir atakas baigia penkiais dėjimais. Tai dešimt taškų. Turi būti gera koncentracija didelių žmonių, bet atsitvėrimas yra penkių žaidėjų darbas. Turės padėti ir maži žaidėjai“, – sakė „Ryto“ strategas.

Prancūzijos pirmenybių lyderių Achilo kulnas – pataikymas iš toli. Sašos Obradovičiaus auklėtiniai yra vieninteliai Europos taurėje, kurių tritaškių pataikymas nesiekia 30 proc. – 29,1 proc.

„Negalime sakyti, kad tai Achilo kulnas, – mintimis dalijosi D.Adomaitis. – Paskutinėse rungtynėse D.Bostas pataikė tuos metimus, N.Cole‘as užtikrintai meta. Negalime sakyti, kad galime atiduoti metimus, bet faktas, jog yra žaidėjų, ties kuriais turėsime prisiimti riziką.“

Vilniuje į atlapus kibs geriausiai šį sezoną Europos taurėje puolime dėl kamuolių kovojančios komandos. Vilniečiai po varžovų krepšiu vidutiniškai nusiima po 13,8 kamuolio, „Monaco“ – po 12,9.

„Paskutines dvejas rungtynes tai buvo vienas svarbiausių pergalės faktorių. Norime laikyti intensyvumą puolime, turime žaidėjus, kurie gali tai daryti. Svarbiausia, jog tą darytų“, – aiškino „Ryto“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius