-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 02

D.Adomaitis – apie viduriavusio lyderio pavyzdį ir svarbiausius pergalės aspektus

Vienas naujausių ir stipriausių Vilniaus „Ryto“ ginklų 4 val. ryto sunegalavo ir ėmė viduriuoti. Vos tik pamatęs Arciomą Parachouskį rytinėje treniruotėje, pirmųjų „Top 16“ etapo rungtynių dieną Dainius Adomaitis išvarė aukštaūgį namo. „Siemens“ arenoje jis sunkiai gaudė kvapą, bet prie pergalės prieš Belgrado „Partizan“ prisidėjo 14 taškų, 8 atkovotais kamuoliais ir 20 naudingumo balų. D.Adomaičiui patiko kitas žaidimo aspektas, kuriuo centras užkrėtė visą sostinės ekipą pakeliui į pergalę 80:74.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kaip juokavome rūbinėje, jei tokios būsenos žaidi taip, kas bus, kai pasveiksi ir įeisi į formą, – atsikvėpęs juokėsi Dainius Adomaitis. – Džiaugiuosi dėl jo ir dėl jo indėlio. Jis buvo labai svarbus.

Artiomas parodė charakterį visiems kitiems, kad nėra ligos, nėra blogai. Svarbiausia atsiduoti komandai maksimaliai.“

Naujiesiems metams užduotas pergalingas tonas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos taurė: „Rytas“ - „Partizan“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos taurė: „Rytas“ - „Partizan“

„Pasiruošęs?“ – Martyno Echodo trečiojo kėlinio pradžioje paklausė Dainius Adomaitis.

Šis pakilęs nuo suolo pakeitė Arciomą Parachouskį ir jau kitoje atakoje gaudė puikų „alley-oop'ą“, po kurio riaumodamas grįžo į gynybą.

D.Adomaitis pirmosiose „Top 16“ etapo rungtynėse pataikė su ne vienu savo keitimu ir sprendimu.

Jie, fantastiškas Dominique'o Suttono pasirodymas pirmoje mačo dalyje ir komandinės žaidėjų pastangos gynyboje po pertraukos padėjo „Rytui“ nukauti Belgrado „Partizan“.

„Sveikinimai „Rytui“. Tikiu, kad Lietuvoje jūs puikiai suprantate krepšinį. Man tai buvo puikios rungtynės, – spaudos konferencijoje tikino serbų ekipos treneris Andrea Trinchieri. – Daug gražių epizodų. Mes kovojome, mes sugrįžome, bet padarėme keletą klaidų, kurios ilgainiui mums kainavo pergalę. Tai mūsų problema. Mes darome daug gerų dalykų, žaidžiame gero lygio krepšinį, gerai juda kamuolys. Bet tada mums nepavyksta išlaikyti koncentracijos laimėti išvykose.“

Pasižiūrėti šios pergalės į „Siemens“ areną susirinko 4693 žiūrovai. Daugiau „EuroCup“ varžybose jų buvo tik pirmajame sezono mače su Malagos „Unicaja“.

Naujas etapas – naujos viltys.

Pergalės gali padėti „Rytui“ sugrąžinti aistruolius į tribūnas. D.Adomaičio vyrai žengė pirmąjį žingsnį tikslo link.

„Šiame trumpame turnyre ši pergalė labai svarbi, – akcentavo D.Adomaitis. – Ypač svarbu startuoti pergale namuose. Esu dėl to labai laimingas. Ir esu patenkintas komandos koncentracija didžiąją rungtynių dalį. Aišku, buvo klaidų, bet tai buvo pastangos.“

– Kaip vertinate Dominique'o Suttono pasirodymą, kai vien pirmoje mačo pusėje jis pelnė 17 taškų?

– Super. Manau, tai buvo geriausias...

Žinojome, kad jie žaidžia gan aukšta sudėtimi, dviem dideliais. Norėjome atakuoti jų ketvirtą poziciją. Bet po pertraukos jie daugiau sumažino sudėtį, pradėjo žaisti mažesne sudėtimi. Tas žaidimo modelis pasikeitė. Ypač, kai jie pradėjo keistis gynyboje. Vėliau Suttonas prisidėjo ir perdavimais bei išprovokuotomis pražangomis.

– Antroje rungtynių dalyje D.Suttonas pelnė tik keturis taškus. Ką išskirtumėte kaip „Ryto“ antros rungtynių dalies lyderį?

– Statėme ant skirtingų žaidėjų, ieškodami pranašumų. Vieno tokio ir nebuvo. Bet svarbiausias momentas buvo Arno Butkevičiaus išėjimas.

Su ta energija, ką duoda gynyboje ir ką davė puolime, su prasiveržimais, taškais, manau, tas momentas jo buvo labai svarbus. Aišku, Roko pataikytas tritaškis ir jam pačiam, ir komandai buvo svarbus.

Kiekvienas įnešė savo indėlį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas

– Po pertraukos, per likusią rungtynių 18 minučių atkarpą, praleidote tik 24 taškus. Kas lėmė tokią gerą gynybą?

– Manau, abi komandos padarė gynybos korekcijas. Pradėjome daugiau miksuoti gynybą žaisdami du prieš du. Agresyviau ir pasyviau. Pirmas tris atakas jie po pertraukos sužaidė idealiai ir mus nubaudė. Todėl turėjome reaguoti.

Buvome pasiruošę tą daryti mačo eigoje. Labiausiai džiugina žaidėjų koncentracija.

Kalbėjome, kad tai komanda, kuri labai pavojinga, jei duosi jai pelnyti lengvus taškus greitame puolime ir po atkovotų kamuolių. Privalai juos priversti žaisti penkiese prieš penkis. Kai tai pavykdavo, viskas buvo gerai.

– Varžėtės su du prieš du krepšinio profesoriumi Andrea Trinchieri. Kaip jums asmeniškai smagu laimėti prieš tokį oponentą? Pats, kaip aktyviai propaguojantis pikenrolą, galbūt daug idėjų pasisėmėte būtent iš šio italo?

– Neslėpsiu, tai vienas trenerių, kurio žaidimo modelis man labai imponavo, kai pradėjau savo trenerio darbą.

Bambergo rungtynės Eurolygoje buvo tokios, kurias matydavau visas beveik kiekvieną sezoną. Tai treneris su labai įdomiomis idėjomis ir žaidimo filosofija.

Tas du prieš du turi daug opcijų ir variantų. Yra ko mokytis ir mokytis. Bet gali prigalvoti ko nori, bet svarbiausia komandos pergalė. Man džiugu žaisti prieš tokį specialistą ir dar ypač laimėti.

– Kaip sekasi gyti Chrisui Krameriui ir ar galima tikėtis jo sugrįžimo ant parketo jau kitame Europos taurės ture, kaip buvo pranešama oficialiame klubo tinklalapyje?

–Galiu tik patvirtinti, kad rytoj 9:30 jis turi treniruotę ir po jos žiūrėsime, kaip jis jaučiasi.

Viskas eina žingsnis po žingsnio. Labiausiai džiaugiamės, kad nėra blogų atsiliepimų apie jo būseną. Man nereikia, kad jis būtų pasiruošęs 100 proc. Man reikia jo 110 proc.

Nenorime rizikuoti jo sveikata. Duosime laiko tiek, kiek pasakys daktaras.

– Kiek greitai jis galėtų sugrįžti į savo formą ir padidinti komandos šansus patekti į ketvirtfinalį?

– Labai toli kalbame. Dabar yra „Juventus“ savaitgalį (šypsosi.)

Faktas, kad tai žaidėjas, kuris dalyvauja visose treniruotėse ir mato mūsų idėjas. Jo patirtis, gera gynyba, vadovavimas komandai yra dalykai, kokių reikia kiekvienai komandai. Tai labai aukšto lygio įžaidėjas.

Bet dabar galvojame tik apie „Juventus“.

VIDEO: „Ginčas“: svarbiausios 2019-ųjų prognozės „Žalgiriui“, rinktinei ir LKL medalininkams
VIDEO: „Ginčas“: A.Parachovskis – ilgai laukta kalėdinė dovana „Rytui“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius