Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 07

D.Adomaitis prieš „Top 16“ startą: apie papildymo nebuvimą, UNIKS lyderius ir silpnybes

Vilniaus „Rytas“ pasitinka Europos taurės „Top 16“ etapo startą. Dainiaus Adomaičio kariauna trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje priims vieną turtingiausių turnyro komandų, tačiau savų silpnybių turinčią Kazanės UNIKS.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Trečiadienis | Europos taurė | „Rytas“ – UNIKS | 19:00 | Vilnius

„Rytas“ antrąjį Europos taurės etapą pradės tokios pat sudėties, su kokia ir startavo. Kaip teigė komandos treneris D.Adomaitis, viskas remiasi į galimybes.

„Kalbėjome, diskutavome ir nusprendėme, kad negalime to daryti, – prieš „Top 16“ startą sakė strategas. – Norai yra norais, bet reali situacija tokia, kokia yra. Galiu tik pasikartoti, kad esu labai patenkintas vyrų darbu ir atsidavimu. Esame šita komanda, manau, kad tokia liksime iki sezono pabaigos. Visais pasitikime ir tikimės sirgalių palaikymo, jog palaikytų kiekvieną žaidėją ir būtų daugiau pozityvumo.“

Sostinės krepšininkų kelyje – po netikėto Krasnodaro „Lokomotiv“ iškritimo turtingiausia Europos taurės ekipa tapusi Kazanės UNIKS, kurios biudžetas siekia net iki 15 milijonų eurų.

Praėjusio Europos taurės finalo ketverto dalyvė šį sezoną lengvo kelio dar neturi. Grupių etape ji patyrė 4 pralaimėjimus, nors sau brėžia aukščiausius tikslus.

„Nėra silpnų komandų, visos trys yra labai solidžios, – apie UNIKS favoritų etiketę kalbėjo D.Adomaitis. – Matėte rezultatus praėjusį savaitgalį, „Monaco“ namuose 20 taškų įveikė ASVEL. Tai yra vienos rungtynės. Kaip tu esi pasiruošęs, ar visi sveiki, yra priešininkas, ar jis sveikas. Tai 40 minučių kovos.“

Tatarstano klubo krepšininkų pavardės kalba už save. UNIKS marškinėlius vilki NBA žvaigždės CJ McCollumo brolis Errickas, prieš dvejus metus Eurolygoje atstovaudamas Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai rinkęs po 14,6 taško. Dar yra septynių Eurolygos sezonų patirtį sukaupęs ir čempionų titulą su Tel Avivo „Maccabi“ turintis aukštaūgis Alexas Tyusas, ar savo vardą Europoje jau susikūrę Jamaras Smithas ir Raymaras Morganas.

„UNIKS žaidžia protingai ir greitai, – varžovų žaidimą apžvelgė „Ryto“ treneris. – Tai labai greitai į puolimą bėganti komanda, kaip ir kiekviena patyrusi ekipa ji už kiekvieną klaidą varžovus baudžia taškais. Perimetro žaidėjai J.Theodore‘as, J.Smithas ir E.McCollumas generuoja 75 proc. visų situacijų. Pagrindinis akcentas yra gynėjai.

Lyderiu gali būti bet kas. Faktas, kad E.McCollumas ir J.Smithas turi savo vidurkius po 16-17 taškų ir po 4-5 rezultatyvius perdavimus, ką jie sukuria kitiems. Tai tik statistika. Dar yra R.Morganas, J.Wilsonas, A.Tyusas. Pastarasis yra Eurolygos lygio centras, žaidžiantis labai gerai gynyboje. Jis stabdo visas atakas, blokuoja metimus. UNIKS yra pilnavertė komanda.“

Prieš „Top 16“ pradžia Kazanės ekipoje įvyko sudėties korekcijos pokyčiai. Nepritapusį graiką Vangelį Mantzarį pakeitė 30-metis įžaidėjas Jordanas Theodore'as, dar prieš dvejus metus Eurolygoje rinkęs po 11,6 taško.

„Pagerėjo žaidimo organizacija, nes jis yra tipinis įžaidėjas, galintis pats pelnyti taškus. Dar vienas solidus žaidėjas rotacijoje“, – pokytį įvertino D.Adomaitis.

UNIKS į Lietuvą atvyksta po dvejų sunkių rungtynių VTB lygoje tarpušvenčio metu. Iškart po Kalėdų būsima „Ryto“ varžovė svečiuose Krasnojarsko „Enisey“, o po naujųjų metų atsitiesė iš 20 taškų deficito ir vos ne vos įveikė Saratovo „Avtodor“.

Šiuo metu VTB lygoje UNIKS su 7 pergalėmis per 12 mačų žengia ketvirtoje vietoje. Tiesa, net ir iškovojus daugiau pergalių taškų balansas vietos sirgalių neturėtų džiuginti – -20.

„Faktas, kad tai nėra geriausia komanda gynyboje, – UNIKS silpnybes išskyrė D.Adomaitis. – Kai problemų jie turi daugiau, o tu sugebi atakuoti silpnąsias vietas, gerai pataikyti iš distancijos, nes jie daug rizikuoja, tuomet turi šansą laimėti. „Jenisey“ tą ir padarė įmesdami 96 taškus.“

Treneris atskleidė, kad visi „Ryto“ žaidėjai yra pasiruošę rytojaus mūšiui, o svarbiu akcentu gali tapti kova dėl kamuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius