Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

M.Teodosičius: apie MVP trofėjų, stebuklingą metimą ir „Virtus“ norą grįžti į Eurolygą

Daug kas pasikeitė nuo paskutinių Bolonijos „Segafredo Virtus“ įžaidėjo Milošo Teodosičiaus rungtynių Europos taurėje, į kurią atakų organizatorius sugrįžo po daugiau 12 metų pertraukos. Serbas staigiai tapo legendinio Italijos klubo lyderiu ir iškovojo Europos taurės reguliaraus sezono MVP titulą.
Milošas Teodosičius
Milošas Teodosičius / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Europos taurė

Tuomečiam Belgrado FMP atakų organizatoriui paskutinio mačo Europos taurės išvakarėse suėjo 20 metų, o per šį laikotarpį jis šovė į Senojo žemyno krepšinio elitą – Eurolygos titulas su CSKA, aštuoni finalo ketvertai, Eurolygos MVP titulas 2010-aisiais, galiausiai – gausybė medalių su Serbijos rinktine Europos ir pasaulio čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse.

32-ejų serbas tikisi, jog trofėjų lentyną šį sezoną galės papildyti Europos taurės titulu, taip sugrąžindamas legendinį „Segafredo Virtus“ į Eurolygą.

„Laimėti Europos taurę nėra lengva, o favorito statusas titulo negarantuoja. Nesidairau į kitas komandas, mes visi koncentruojamės tik į būsimas rungtynes, kurios visada yra svarbiausios. Per anksti kažką spręsti ir teisti“, – Europos taurės tinklalapiui sakė M.Teodosičius.

Iš NBA sugrįžęs atakų generolas šį sezoną pelno po 16,9 taško (63,6 proc. dvit., 40,6 proc. trit., 89,7 proc. baud.) bei atlieka po 5,6 rezultatyvaus perdavimo. Šią statistinę eilutę gynėjas fiksuoja kildamas nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

VIDEO: 7DAYS EuroCup Regular Season MVP: Milos Teodosic, Segafredo Virtus Bologna

Europos taurės tinklalapiui duotame interviu M.Teodosičius papasakojo apie sezoną Bolonijoje, stebuklingą metimą prieš „Monaco“, ryšį su Saša Džordževičiumi, krepšiniu gyvenantį miestą bei klubo siekį grįžti į Eurolygą.

– Kaip turnyras pasikeitė per 12 metų, kai Jūsų čia nebuvo?

– Europos taurė vis dar yra įdomus turnyras, kuriame žaidžia puikios komandos. Pradėjome „Top 16“ etapą, tad žaidimo lygis dar išaugo. Augimo procesas reiškia, kad Bolonijos klubas turi įveikti šiuos mūsų laukiančius iššūkius.

– Bolonijos ekipoje nemažai žaidėjų buvo traumuotų, tačiau iškovojote 8 pergales iš 10, o Jūs laimėjote MVP. Kaip visa tai pavyko?

– Dėl rekordų ir pasiekimų visada reikia dėkoti komandoms, o ne atskiriems žaidėjams. Ši komanda kiekvieną mačą demonstruoja, ką ji sugeba. Nėra paslapčių. Kaip treneris sako: „kaip treniruojiesi, taip ir žaidi rungtynėse“. Mes sportuojame su gera koncentracija ir energija nuo sezono starto. Turime tai pratęsti ir ruoštis svarbiausiems sezono momentams.

– Šį sezoną kylate nuo suolo visose Europos taurės rungtynėse. Kaip pavyko prie to priprasti?

– Viskas prasidėjo nuo traumos. Pradžioje kilau nuo suolo, o pagavęs ritmą nebenorėjau jo paleisti. Norėjosi tai tęsti. Tiesą sakant, tai nėra didelio skirtumo, kas pradeda rungtynes, o kas žengia po kelių minučių.

– Iš nacionalinės rinktinės laikų puikiai pažįstate trenerį Sašą Džordževičių ir įžaidėją Stefaną Markovičių. Kiek svarbus šis ryšys?

– Tai svarbi, ilgai besitęsianti draugystė, kuri tik dar labiau sustiprina mūsų komandą.

– Visi prisimena Jūsų pergalingą metimą prieš „Monaco“. Kokie Jūsų atsiminimai iš šių rungtynių?

– Pamenu, jog iki mačo pabaigos buvo likę mažiau nei sekundė. Turėjome atlikti kiek kitokį derinį, bet tokiame karštame momente, kas daro skirtumą, tai mūsų gebėjimas skaityti situaciją ir pasirinkti geriausią sprendimą.

Dėkoju komandos draugams už pasitikėjimą. Šis momentas turėjo savo svarbą tęsiant reguliarų sezoną.

VIDEO: 7DAYS Magic Moment of the Night: Milos Teodosic, Segafredo Virtus Bologna

– Visos keturios Italijos ekipos žengė į „Top 16“. Kiek stipriai pastaruoju metu auga itališkas krepšinis?

– Jis auga, bet dar daug darbo reikia atlikti, jei klubai nori būti konkurencingi lemiamuose Europos taurės etapuose. Turėti keturias komandos antrajame etape nuteiki gerai, bet turime ir toliau keliauti šia kryptimi.

– „Segafredo Virtus“ laimėjo visas šešerias rungtynes namuose. Kokį pranašumą Jums duoda sirgaliai?

– Namuose mes sugebame sukurti gerą ryšį su sirgaliais. Svarbu pajusti sirgalių palaikymą, kurie praeityje matė ir palaikė didingus šio klubo čempionus. Tai dorybingas ratas – fanai užkuria mus, o mes užkuriame fanus.

– Bolonija visada buvo vadinama „Krepšinio miestu“. Ar tai juntama Jums?

– Bolonija myli krepšinį ir gyvena dėl krepšinio. Kai atvykau vasarą, mane oro uoste pasitiko 500 sirgalių. Iškart supranti, kaip jiems svarbu „Virtus“ ir kaip šio miesto gyventojai ir myli sportą.

– Neskaičiuojant „Virtus“, kurios ekipos pretenduoja į titulą?

– Laimėti Europos taurę nėra lengva, o favorito statusas titulo negarantuoja. Nesidairau į kitas komandas, mes visi koncentruojamės tik į būsimas rungtynes, kurios visada yra svarbiausios. Per anksti kažką spręsti ir teisti

– „Virtus“ neslepia tikslo žaisti Eurolygoje. Kiek svarbu klubui būtų prasibrauti į ją patekti per laimėtą Europos taurę?

– Klubas auga, investuoja pinigus, ką parodo ir nauja arena, pastatyta vos gruodį. Žinoma, Eurolyga yra svarbiausias turnyras Europoje, tad toks įžymus klubas, kaip mūsų, trokšta sugrįžti. Tai ambicingas tikslas, dėl kurio reikia dirbti kiekvieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius