Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02

Mantą Kalnietį „apvogęs“ Dovis Bičkauskis: „Jaudulio buvo daug“

„Siemens“ arena antradienio vakarą skendo Vilniaus „Ryto“ taškų lietuje. Per antrąjį kėlinį 40 taškų „sukratę“ vilniečiai rezultatu 92:86 ant menčių paguldė B grupės favorite laikytą Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą. Daugiausiai taškų (27) „Ryto“ gretose pelnė Eimantas Bendžius, tačiau be jo daug darbo padarė meksikietis Pako Cruzas ir Europos taurės varžybose debiutavęs Dovis Bičkauskis.
Dovis Bičkauskis
Dovis Bičkauskis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vilniečiai rungtynėse startavo prastai ir greitai užleido į priekį svečius iš Rusijos. Antrojo kėlinio pradžioje skirtumas pasiekė 10 taškų, bet Dainiaus Adomaičio kariauna atsitiesė ir tame pačiame antrajame kėlinyje tiesiog pasiuto – įmesta net 40 taškų!

Didžiulį darbą spurto metu padarė „Ryto“ puolimo lyderiai.

Pako Cruzas ir Eimantas Bendžius įmesdavo kone kiekvieną kartą besiartindami prie varžovų krepšio, o kartu krepšininkai surinko 43 taškus. P.Cruzas po rungtynių akcentavo puikią komandos draugų reakciją į rusišką taifūną.

„Manau, kad žaidėme tikrai gerai. Rungtynių metu darėme taktinius pakeitimus ir atsakėme į varžovų spurtus“, – rungtynes reziumavo P.Cruzas, pelnęs 16 taškų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Pako Cruzas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Pako Cruzas

Meksikietis puikiai įsiliejo į Dainiaus Adomaičio schemas ir taps vienu iš ramsčių, kai rungtynių baigtį lems vienas metimas. Anot Pako, komanda nenori sustoti po šios pergalės. Aiškus tik viena – „Rytas“ trokšta pergalių.

„Laimėti ir tik laimėti. Žingsnis po žingsnio norime gerinti savo formą“, – tikino 8 atkovotus kamuolius sugriebęs gynėjas.

P.Cruzui puikiai talkino Europos taurėje debiutavęs įžaidėjas Dovis Bičkauskis.

Doviui nėra ribų – dar praėjusiais metais Utenos „Juventus“ rungtyniavęs atletas gavo Dainiaus Adomaičio kvietimą į rinktinę, o šį sezoną solidžiai debiutavo Europos taurės turnyre.

„Džiaugiuosi. Debiutas, manau, pavykęs. Buvo daug jaudulio, bet sugebėjau susivaldyti viduje“, – po rungtynių kalbėjo beveik 20 minučių rungtyniavęs gynėjas.

D.Bičkauskis į aikštę nuo suolo žengė it patyręs vilkas. Tik po rungtynių įžaidėjas prisipažino, jog jaudulio buvo daug, bet tai netrukdė jam iškart atimti du kamuolius iš Krasnodaro ekipos atakų dirigento Manto Kalniečio.

26 metų įžaidėjas, aikštėje keitęs Tu Holoway, pelnė 4 taškus ir atliko net 8 rezultatyvius perdavimus. D.Bičkauskis perėmė 3 kamuolius ir nė sykio nesuklydo.

Po rungtynių Dovis kuklinosi, tačiau savo debiutą įvertino gerai. Apie fantastinį antrojo kėlinio spurtą kalbėdamas Dovis pripažino – sėkmės tam irgi reikėjo: „Antrajame kėlinyje šiek tiek ir fortūna buvo mūsų pusėje, bet buvome atsipalaidavę. Tiesa, ne iš blogosios pusės. Žinojome, kad neturime ko prarasti. Tiesiog laiminėjome ir turėjome nurodymus nesustoti.“

VIDEO: Dalį kaltės prisiėmęs M.Kalnietis: atrodėme beviltiškai

Įžaidėjas pagyrė ir Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą. Anot D.Bičkauskio, prieš tokius žaidėjus debiutuoti nėra lengva: „Lietuvos krepšinio lygoje nėra tokio didelio jaudulio. Kažkoks yra, bet palyginus su šiuo debiutu, neneigsiu, buvo to jaudulio. Kai toks varžovas ir žaidėjai – kur čia nesijaudinsi“.

Tiek P.Cruzas, tiek D.Bičkauskis pagyrė ir fantastinį pasirodymą surengusį Eimantą Bendžių. Puolėjas surinko 27 taškus, pataikė net 6 tritaškius iš 11 bandymų.

„Trenerio tam tikri deriniai po minutės pertraukėlės buvo „ant“ Eimanto, o kitose situacijose tiesiog rasdavome jį laisvą“, – komandos draugo sėkmės formulę reziumavo D.Bičkauskis.

VIDEO: Eimantas Bendžius susimąstė po fantastiško mačo su „Lokomotiv“: „Tokio gero kėlinio nepamenu“

Vilniaus „Rytas“ artimiausias rungtynes žais sekmadienį LKL pirmenybėse prieš Utenos „Juventus“ ekipą.

Europos taurės turnyre kitas mačas laukia kitą trečiadienį Prancūzijoje su Limožo CSP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius