-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19

Penki pagrindiniai kandidatai tapti Europos taurės MVP

Žaidėjas, siekiantis tapti Europos taurės sezono MVP, privalo atitikti pagrindinius du reikalavimus. Pirmiausia, jis turi demonstruoti fantastišką krepšinį. Antra, jam reikia vesti komandą į pergales bei turėti galimybę iškovoti titulą. Europos taurės oficialus puslapis pristato penkis pagrindinius kandidatus, kurie varžosi dėl prestižinio antrojo pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyro įvertinimo.
Milošas Teodosičius
Milošas Teodosičius / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 Europos taurė

Kiekvienas iš šių žaidėjų atstovaujamas klubas jau garantavosi vietą ketvirtfinalį arba savo likimą laiko savo rankose prieš lemiamą „Top 16“ etapo mačą. Jei šie žaidėjai pasieks atkrintamąsias, tuomet tai tik sustiprins jų šansus kovoje dėl MVP.

Facebook.com/Milošas Teodosičius
Facebook.com/Milošas Teodosičius

Milošas Teodosičius (Bolonijos „Segafredo Virtus“)

Praėjusią vasarą į Europą sugrįžęs serbas laikomas pagrindiniu favoritu tapti naudingiausiu sezono krepšininku. Jis efektyvus aikštelėje, komandai suteikia daug patirties ir lyderystės, o nereikia pamiršti ir lemiamų ir pergalingų M.Teodosičiaus metimų.

Legendinis „Segafredo Virtus“ klubas į Europos taurę sugrįžo po 15 metų pertraukos ir tęsia kovą dėl vietos ketvirtfinalyje.

M.Teodosičius tapo ir pirmojo etapo MVP bei yra pirmas turnyre pagal rezultatyvumą, rinkdamas po 17,6 taško. Jis užima penktąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,5) bei yra trečias pagal pataikytus tritaškius (39).

Serbas praeityje yra tapęs Eurolygos čempionu (2016 m.) bei MVP (2010 m.). Šį sezoną jis turi puikią galimybę papildyti trofėjų lentyną.

„Scanpix“ nuotr./Rašidas Mahalbašičius
„Scanpix“ nuotr./Rašidas Mahalbašičius

Rašidas Mahalbašičius (Oldenburgo „EWE Baskets“)

Tai naudingiausias Europos taurės žaidėjas, per mačą renkantis po 21,8 efektyvumo balo. 29-erių austras yra vienintelis krepšininkas turnyre, kuris patenka tarp dešimties pirmųjų krepšininkų pagal pelnytus taškus (vid. 16,3), atkovotus kamuolius (vid. 7,1) bei rezultatyvius perdavimus (vid. 5,1).

Galbūt kažkas mano, jog 211 cm ūgio vidurio puolėjas statistiką pasikėlė prieš silpnus varžovus, tačiau jo rodikliai išaugo „Top 16“ etape, kuriame jis pirmauja pagal rezultatyvumą (vid. 19,2).

Jis yra pagrindinė „EWE Baskets“ žaidimo ašis, savo taškų rinkimo bei perdavimo įgūdžiais susukantis varžovams galvas. Oldenburgo šio sezono sėkmė priklauso nuo R.Mahalbašičiaus žaidimo.

„EWE Baskets“ siekia įšokti į ketvirtfinalio traukinį, o tai būtų istorinis pasiekimas Vokietijos klubui.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Errick McCollum
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Errick McCollum

Errickas McCollumas (Kazanės UNIKS)

Dar vienas įspūdingas E.McCollumo sezonas. Šis krepšininkas tampa vienu geriausių žaidėjų Europos taurės turnyro istorijoje.

Amerikietis tapo rezultatyviausiu antrojo pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyro žaidėju 2014-aisiais, kuomet atstovavo Atėnų „Panionios“ ekipai. Po dvejų metų jis su Stambulo „Galatasaray“ laimėjo taurę bei tapo MVP.

Šiuo metu jis yra trečias pagal rezultatyvumą žaidėjas turnyre, pelnantis po 17,1 taško. Jei UNIKS šeštajame „Top 16“ ture įveiks „Monaco“, tuomet įgis namų aikštelės pranašumą ketvirtfinalyje.

E.McCollumas yra trečioje vietoje ir pagal vidutiniškai renkamus naudingumo balus (vid. 20,5). Jis pirmas pagal išprovokuotas pražangas (102) bei baudų metimus (92).

Nors tai yra ketvirtasis E.McCollumo sezonas Europos taurėje, tačiau jis jau spėjo pakilti į trečiąją rezultatyviausių visų laikų žaidėjų sąrašo vietą, savo sąskaitoje turėdamas 1204 taškus. Iki sezono pabaigos jis gali pakilti ir į antrąją poziciją.

„Scanpix“ nuotr./Johnathanas Hamiltonas
„Scanpix“ nuotr./Johnathanas Hamiltonas

Johnathanas Hamiltonas (Stambulo „Daruššafaka“)

Dominuojanti jėga abiejose aikštės pusėse – amerikiečio debiutinis sezonas Europoje yra išties įspūdingas. Jis fiksuoja geriausią istorijoje rezultatą pagal atkovotus kamuolius puolime (vid. 4) bei yra pagrindinė „Daruššafaka“ gynybos barikada, leidžianti varžovams pelnyti vos po 71,7 taško.

J.Hamiltonas vidutiniškai nusiima po 8,3 kamuolio, o tai yra antras rezultatas šį sezoną, bei blokuoja po 1,4 metimo (3 vieta). Vidurio puolėjas pirmauja Turkijos klube pagal taškus (vid. 11,4) bei yra septintas Europos taurėje pagal naudingumo balus (vid. 17,2).

„Daruššafaka“ lemiamose „Top 16“ rungtynėse dėl vietos atkrintamosiose susidurs su M.Teodosičiaus vedama „Segafredo Virtus“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Devin Williams
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Devin Williams

Devinas Williamsas (Bursos „Tofaš“)

Bursos ekipa jau fiksuoja geriausią visų laikų pasirodymą Europos taurėje, o D.Williamsas yra rezultatyviausias „Tofaš“ žaidėjas (vid. 14,6), užima trečiąją poziciją turnyre pagal atkovotus kamuolius (vid. 8,3) bei aštuntąją pagal naudingumą (vid. 17,1).

D.Williamso pastovumas, agresyvumas bei bauginantis žaidimas varžovų priekinėms linijoms kelia galvos skausmą. Jis spėjo užfiksuoti jau tris dvigubus dublius, o dar du kartus jam pritrūko vos vieno taiklaus metimo.

„Tofaš“ užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, tad pats laikas atkreipti didesnį dėmesį į D.Williamsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius