-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 12

Prasta diagnozė „Ryto“ žaidėjui: po dėjimo į krepšį laukia pusmetis be krepšinio

Vilniaus „Ryto“ ir Lietuvos rinktinės krepšininkas Evaldas Kairys sužinojo verdiktą iš gydytojų – jam bus atlikta peties operacija, po kurios sugrįžti dar šį sezoną į aikštę nėra vilties.
Evaldas Kairys
Evaldas Kairys / nuotr. Alfredas Pliadis

E.Kairį trauma sustabdė prieš pusantros savaitės, kai Vilniaus „Rytas“ žaidė kontrolines rungtynes savo arenoje su Utenos „Juventus“.

Vilniaus komandos vidurio puolėjas ir prieš tai jautė, kad su pečiu nėra viskas gerai, bet po dėjimo į krepšį jo reikalai visiškai subjuro.

„Prieš tai jaučiau skausmus, bet galutinai viskas įvyko, kai dėjau į krepšį, užsikabinau už lanko ir pajutau, kad petys kažkaip „suvaikščiojo“, – pasakojo E.Kairys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Evaldas Kairys
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Evaldas Kairys

28 metų 207 cm ūgio krepšininkas dar bandė žaisti praėjusio trečiadienio rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“, bet aikštėje išbuvo tik septynias minutes.

Pastarąjį LKL mačą su Kauno „Žalgiriu“ vilniečiai jau žaidė be savo starto penketo vidurio puolėjo, o papildomi tyrimai šią savaitę parodė, kad petį reikės operuoti.

Operacija turėtų įvykti kitą savaitę. E.Kairys mano, kad į aikštę galės sugrįžti po 5-6 mėnesių, o tai reiškia, kad šis sezonas iš esmės jam baigėsi.

„Ką jau čia reaguoti – yra kaip yra. Toks sportininko gyvenimas“, – sakė E.Kairys.

Europos taurės varžybose, į kurių antrą etapą „Rytas“ koją įkėlė iškovojęs pergalę antradienį rungtynėse Italijoje su Turine „Fiat“, E.Kairys buvo ketvirtas komandos žaidėjas pagal naudingumą (10,8 balo). Turnyre jis pelnė po 7,4 taško ir atkovojo po 4,1 kamuolio. Panašūs rodikliai buvo ir LKL pirmenybėse.

Alfredo Pliadžio nuotr./Evaldas Kairys
Alfredo Pliadžio nuotr./Evaldas Kairys

Per praėjusį ir šį sezoną jis sužaidė šešerias rungtynes Lietuvos rinktinėje, kuriai per pasaulio čempionato atranką rinko po 5,8 taško ir atkovojo po 5,3 kamuolio.

Iškritus E.Kairiui, „Rytas“ liko su dviem jaunaus vidurio puolėjais – 21 metų Martynu Echodu ir 17-mečiu Mareku Blaževičiumi.

Tai paskatino Vilniaus klubą aktyviau dairytis vidurio puolėjo krepšinio rinkoje. Prieš porą dieną krepšinio naujienų portalas Sportando skelbė, kad „Rytas“ domisi Krasnojarsko „Jenisej“ atstovaujančiu 27 metų 208 cm ūgio latviu Martinu Meiersu.

„Scanpix“ nuotr./Martinsas Meiersas
„Scanpix“ nuotr./Martinsas Meiersas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius