Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09

Prieš svarbiausią mūšį – D.Adomaičio mintys apie spaudimą ir klaustukas ties australu

Vilniaus „Rytas“ pasitinka svarbiausią sezono mūšį Europos taurėje. Sostinės krepšininkų namuose laukia dvikova prieš lentelės kaimynę, Bursos „Tofaš“ ekipą iš Turkijos, o pergalė prie tinkamų sąlygų gali vilniečiams praverti duris į „Top 16“ etapą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nors mačas laukia išskirtinės svarbos, tačiau „Ryto“ strategas nėra linkęs kalbėti apie spaudimą.

„Manau, kad didesnį spaudimą jaučia chirurgas darydamas širdies operaciją, – prieš būsimą mačą vaizdžiai pasisakė Dainius Adomaitis. – Stengiuosi žaidėjams išaiškinti, kad tai yra vienas geriausių darbų. Žaidi žaidimą ir uždirbi gerus pinigus. Kas gali būti geriau? Tai darbas, kuri myli, mėgsti, gyveni ir žaidi. Spaudimas mūsų darbe palydovas. Manau, kad jūsų irgi. Negali nusirašyti, nes iškart pastabų gausi, kaip ir kiekviename kitame darbe.“

Remiantis Europos taurės oficialiu tinklalapiu, „Ryto“ pergalė 21 taško persvara garantuotų patekimą į kitą etapą, jiems tinka ir pergalė 11 taškų pranašumu, jei Limožo CSP krepšininkai patirs nesėkmę namuose prieš Venecijos „Umana Reyer“.

„Rungtynes pradėsime nuo 0:0. Patys suprantame, kokia yra situacija, žinome visus variantus. Faktas, kad pirmiausia norime pergalės. Mintyse norime pergalės reikiama taškų persvara. Negalime eiti į rungtynes galvodami apie kažką daugiau, nei apie vieną ataką ar puolimą. Tokiu mentalitetu turime dirbti, kaip paskutinio susitikimo Kaune pirmajame ketvirtyje. Tai buvo geriausia koncentracija šį sezoną“, – sakė D.Adomaitis.

Pirmąjį mačą Bursoje vilniečiai pralaimėjo 81:91. Ketvirtojo kėlinio pradžioje komandas skyrė keturi taškai, tačiau „Tofaš“ spurtavo, įgijo 15 taškų persvarą ir atgal nebesigręžiojo.

„Ryto“ nesėkme pažymėtame susitikime „Tofaš“ atliko net 31 rezultatyvų perdavimą bei surinko 121 naudingumo balą. Pastarasis rodiklis – ketvirtas pagal gerumą šį sezoną visoje Europos taurėje.

„Pamokos gali būti išmoktos labai paprastos, – sakė D.Adomaitis. – Žaidžiame prieš tikrai patyrusią komandą, kuri baudžia už kiekvieną klaidą. Visose rungtynėse, kuriose jie turėjo didelį lengvų taškų skaičių, visus tuos mačus laimėjo. Prieš mus po klaidų surinko 28 taškus. Tai šitą skaičių sumažinant iki 4-6… Visą kitą darant taip, kaip reikia... Gali užtekti.

Kiekvienos rungtynės yra pamoka. Su „Žalgiriu“ turėjome gerus momentus, turėjome ir blogus. Reikia įeiti su tais gerais momentais, ypatingai pirmo ketvirčiu, kur ėjome su aiškiomis idėjomis ir aiškiai žaisdami. Vėliau, deja, pametėme.“

„Tofaš“ rungtynes Vilniuje pasitinka po reikšmingos pergalės vietiniame fronte. Penktoje vietoje esantys Bursos krepšininkai namuose patiesė turnyro lyderę buvusią Izmiro „Pinar Karšiyaka“ ekipą, kuriai tai buvo vos antroji nesėkmė Turkijoje per vienuoliką susitikimų.

„Tikrai geros formos, – varžovus įvertino D.Adomaitis. – Demonstruoja labai solidų žaidimą ir įveikė jau ne vieną pajėgų priešininką. Tai patyrusi komanda, kuri baudžia už kiekvieną klaidą. Yra žaidėjų, kurie žaidė Eurolygoje – Mattas Lojeski, Devinas Williamsas ar Sammy Mejia.

D.Williamsas daro didžiausią skirtumą. Paskutinėse rungtynėse su „Karšiyaka“ dvikovos pabaigoje kamuoliai ėjo pas jį. Jis ir nuspręsdavo viską. Turime idėjas, perteiksime jas žaidėjams. Svarbiausia bus jas įgyvendinti.“

Svarbiausią sezono mūšį vilniečiai pasitinka po solidaus mačo Kaune prieš „Žalgirį“. D.Adomaičio auklėtiniai išvykoje Lietuvos čempionams ūsus tampė tris kėlinius. Nors pralaimėjo 72:78, tačiau tai buvo atkakliausias mūšis nuo Karaliaus Mindaugo taurės finalo, po kurio sekė šeši pralaimėjimai „Žalgiriui“ vidutiniu 21,8 taško skirtumu.

„Nė apie nieką negalvojame daugiau, kaip apie būsimas rungtynes, – praėjusio susitikimo nesureikšmino D.Adomaitis. – Kas buvo, jau buvo. Faktas, kad mūsų progresas nėra toks, kokio norime. Žinome, turime bėdų ir su traumomis, ligomis ir t.t., bet jų turi visi. Norisi stabilaus žaidimo. To mums visą sezoną trūksta. Kai mes stabiliai ir gerai susikoncentravę žaidžiame bent 35 minutes, mums užtenka laimėti. To labiausiai norisi. Faktas, kad yra iliuzija, bet kiekvieno trenerio siekiamybė. Kad komandos žaistų progresyvia kreive į viršų. Mes to norime, reikalaujame. Esame patenkinti žaidėjų darbų ir indėliu treniruotėse. Bet treniruotės yra viena, rungtynės – kita.“

Treneris nesureikšmino trumpo atsistatymui laiko tarp rungtynių su „Žalgiriu“ ir „Tofaš“. Tiesa, prieš dvikovą yra klaustukas ties C.Bairstow, kuris dvikovoje Kaune nykstelėjo koją.

„Niekas neatsilieps, – apie nuovargį Kaune paklaustas sakė D.Adomaitis. – Šiandien turime vieną treniruotę, kurią skirsime atsistatymui ir pasiruošimui. Bus ilgesnė ir kitokia. Faktas, kad vakar rungtynėse žiūrėjome į minučių grafą, stengėmės rotuoti. Niekas nežaidė daugiau 26 minučių. Tai yra normalu.“

Rungtynių pradžia tarp „Ryto“ ir „Tofaš“ ekipų „Siemens“ arenoje – antradienį 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius