-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

Rekordiniam skaičiui sirgalių padėkojęs A.Butkevičius: „Atrodė, kad galime kabintis“

Vilniaus „Rytui“ Europos taurės „Top 16“ starte nepavyko įkąsti turtingiausiai šio etapo komandai iš Kazanės. Sostinės krepšininkai UNIKS milijonieriams nusileido 86:91 (23:20, 16:16, 22:28, 21:25), o aikštelės šeimininkų neišgelbėjo ir rekordinis sirgalių „Siemens“ arenoje skaičius – 5479.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai buvo ne tik skirtingų biudžetų, bet ir skirtingų krepšinio filosofijų dvikova. „Rytas“ dalijosi kamuoliu ir ieškojo silpnųjų Rusijos ekipos vietų, o UNIKS žaidimas daugiau rėmėsi individualiu legionierių meistriškumu, kuris galiausiai leido svečiams iš Kazanės triumfuoti.

„Pralaimėjimai visada skaudūs, – po mačo sakė Arnas Butkevičius. – „Top 16“ taškai yra aukso vertės, ypač žaidžiant namuose. Atrodė, kad turime galimybę kabintis. Bet jautėsi, kad jie daugiau žaidžia savo žaidimą, nei mes norėtume.“

Klaipėdietis nesėkme pažymėtame susitikime žaidė 30 minučių ir neprametė nė vieno metimo. Jis pelnė 13 taškų (3/3 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 19 naudingumo balų.

„Iš mūsų šiandien buvo visko, – sakė A.Butkevičius. – Atkarpomis rodėme neblogą krepšinį, bet buvo ir įvairiausių klaidų. Klydome įvairiose sferose. Kartais nepadarydavome pražangos, kartais prasižengdavome, kai to daryti nereikia. Du prieš du situacijose kartais į pagalbą ateiname ne iš tos pusės, kartais išvis neateiname. Tokio lygio komandos baudžia. Ir baudžia skaudžiai. Žinoma, buvo metimų, kurių negalėjome kontroliuoti. Gynėmės visai neblogai, bet aukštas varžovų lygis ir meistriškumas lėmė, kad jie sumetė tuos metimus. Bet esmė ne tuose metimuose.“

Nors vilniečiai rungtynes pradėjo drebančiomis rankomis, prametę visus pirmuosius šešis metimus ir įkritę į dviženklę duobę (2:12), tačiau Eimantas Bendžius per 150 sekundžių suleido 11 taškų, o rekordinės sirgalių minios pakylėtas „Rytas“ išsiveržė į priekį, kur buvo iki pat ilgosios pertraukos.

Trečiasis kėlinys baigėsi su D.Adomaičio tirada auklėtiniams, o ypač – Evaldui Kairiui. „Ryto“ krepšininkai per ketvirtį išnaudojo vos dvi komandines pražangas. Tai buvo dainelė, kurią vilniečiai traukė kone visuose ketvirčiuose.

„Turbūt, kad koncentracijos stoka, – apie neatliktas pražangas sakė puolėjas. – Nežinau, jei ne rungtynių metu paklaustumėte, ką reikia daryti atitinkamoje situacijoje, kiekvienas iš mūsų žinotų ir atsakytų. Bet rungtynių metu to kažkaip neįvykdome.“

„Rytą“ žudė UNIKS legionierių trio. Errickas McCollumas per pirmą pusę surinko 15 taškų, o iš viso – 20. Jamaras Smithas ir Raymaras Morganas pridėjo po 16.

Daugybė iš šių metimų buvo sudėtingi, bet į tai pagrindinio akcento A.Butkevičius po rungtynių nedėjo.

„Visada tokie metimai yra skaudūs, – sakė A.Butkevičius. – Žinojome, kad jie gali mesti ir pataikyti tokius metimus. Noriu dar kartą pasakyti, kad UNIKS ne dėl tokių metimų laimėjo rungtynes. Mes davėme per daug laisvus metimus kitiems. Kitas dalykas – prastai atkarpomis gynėmės du prieš du.“

Ne taip gerai sekėsi „Ryto“ lyderiui Pako Cruzui. Meksikietis per 19 minučių pelnė 7 taškus (2/9 dvit., 1/2 trit., 0/1 baud.), suklydo 4 kartus, prasižengė 3 kartus bei užfiksavo -6 naudingumo balus. Tai blogiausias gynėjo rodiklis per jo dvejų metų karjerą Europos taurėje.

„Nenorėčiau išskirti kažko. Jei Pako nesužaidžia, tai pralaimėjimas ne dėl to. Žaidžiame komandiškai, visiems būna visokių rungtynių. Buvo mačų, kur Pako mus ištraukė. Pas mus taip nėra, kad vienam žaidėjui būtų statomas visas žaidimas. Varžovai deda akcentus, mato, kas mūsų pagrindiniai ginklai puolime. Nesukrito Pako metimai, galbūt neradome mes jo laiku ir vietoje, kai turėjome surasti“, – aiškino vienas „Ryto“ lyderių.

Nors pralaimėjimas skaudus, tačiau A.Butkevičius norėjo padėkoti sirgaliams, kurių trečiadienio vakarą buvo rekordinis skaičius.

„Visada malonu, kai ateina palaikymas. Daug lengviau žaisti, kai jauti tą užnugarį. Po geresnių epizodų triukšmas pakyla, atsiranda papildomų jėgų. Noriu padėkoti sirgaliams, kad ateina ir palaiko mus. Tikimės, kad kitose rungtynėse pagerinsime dar vieną rekordą“, – sakė A.Butkevičius.

Kitą savaitę sostinės krepšininkai vyks į Stambulą, kur jų lauks 2016-ųjų metų Europos taurės čempionė „Galatasaray“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius