-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01

Rezultatyviausias rungtynes sužaidęs „Ryto“ kapitonas: „Komandos draugai mane rado“

Eimantas Bendžius ilgokai pasuko galvą, bet galiausiai ją papurtė. „Sunkiai, nelabai“, – paklaustas, ar pamena geresnį kėlinį nei antrasis, nutikęs per antradienio rungtynes Vilniuje. Ten „Rytas“ per antrą ketvirtį 40:21 nokautavo Krasnodaro „Lokomotiv“ ir laimėjo rungtynes prieš vieną Europos taurės turnyro favoritų 92:86.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

E.Bendžius sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes Europos taurės varžybose prieš vieną stipriausių turnyro komandų.

Nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukęs „Ryto“ kapitonas per 32 minutes pelnė 27 taškus, pataikęs abu dvitaškius ir 6 tritaškius iš 11.

Jis dar pridėjo 5 baudas iš 6, atkovojo 4 kamuolius ir iš viso surinko 27 naudingumo balus.

„Nebūtų pergalės, būtų prastai, nes ir tas pats Johnny O'Bryantas pelnė 24 taškus. Vienoje pusėje man klojosi neblogai, kitoje norėjosi geriau – aišku, jis vis tiek geras žaidėjas, nesustabdysi, – mikrodvikovą su buvusiu NBA ir Tel Avivo „Maccabi“ puolėju išskyrė E.Bendžius. – O mano žaidimas – komandos draugai mane rado, man krito.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Krasnodaro „Lokomotiv“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Krasnodaro „Lokomotiv“

Jis paprastai aiškino savo tritaškių laviną, kuria užklupo „Lokomotiv“ komandą tarsi staiga traukinyje pasirodęs kontrolierius pagauna be bilieto važiuojančius „zuikius“.

Būtent E.Bendžiaus metimai padėjo „Rytui“ atgauti persvarą po slogios rungtynių pradžios, kai Rusijos klubas buvo greitai įgijęs 10 taškų pranašumą.

„Visai neblogai gynėmės. Akcentas buvo, kad jie dideli, fiziškai stiprūs, tad reikia gerai atsitverti kovoje dėl kamuolių. Neblogai tai įvykdėme, o tai mums leido pereiti į greitą puolimą, kuriame mes esame stiprūs. Tai mums leido grįžti į gynybą, o jiems vėl reikėjo rengti pozicines atakas“, – rungtynes mintyse atsuko E.Bendžius.

Antrajame kėlinyje jis pelnė 9 taškus, Paco Cruzas surinko 10, o pavydėtinu taiklumu atakavęs „Rytas“ surinko net 40 taškų.

„Gera gynyba, perėjome iš gynybos į greitą puolimą. Jie irgi padarė nemažai klaidų. 4-5 kartus užpuolėme labai gerai. Paco (Cruzas) labai gerai perskaitė situaciją, – kalbėjo E.Bendžius. – Iš dvylikos buvo likę keturi taškai, bet treneris paėmė minutės pertraukėlę, mes uždėjome akcentą, kur norime atakuoti. Visai gerai tai ir darėme – surinkome taškų baudų metimais, iš po krepšio, išlaikėme 6-8 taškelius iki pabaigos.“

Nors pats pasiekė asmeninį rekordą, jis nesakė, jog tai geriausias mačas karjeroje.

Kiek netikėtai jis tokiomis rungtynėmis įvardino praėjusį sezoną „Top 16“ etape sužaistą mačą Vilniuje su „Monaco“ klubu. Į Prancūzijos lygos komandos krepšį E.Bendžius įmetė 10 taškų ir tik per plauką viršijo savo rezultatyvumo praėjusį sezoną vidurkį (9,9 taško), bet ta pergalė atvėrė „Rytui“ kelią į atkrintamąsias kovas.

Kaip ir visa „Ryto“ komanda, E.Bendžius santūriai džiaugėsi pirmąja šio sezono pergale Europos taurės B grupėje, kurioje „Rytui“ dar reikės žaisti po dusyk su Belgrado „Partizan“, Venecijos „Umana Reyer“, Bursos „Tofaš“, Limožo CSF ir dar sykį su „Lokomotiv“.

„Pernai irgi pradėjome pergale prieš Malagos „Unicaja“, bet paskui pralaimėjome silpnesniems klubams, – įspėjo save E.Bendžius. – Reikia vėl žiūrėti video, kauptis kitoms rungtynėms, taip žingsnis po žingsnio ir judėsime į priekį.“

VIDEO: Dalį kaltės prisiėmęs M.Kalnietis: atrodėme beviltiškai
VIDEO: Eimantas Bendžius susimąstė po fantastiško mačo su „Lokomotiv“: „Tokio gero kėlinio nepamenu“
VIDEO: „Ginčas“ dėl „Ryto“: kodėl nėra pinigų ir ko galima tikėtis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius