Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Šaukštas deguto medaus statinėje: nesustabdomai žaidęs M.Belinelli suklydo lemiamoje atakoje

Bolonijos „Virtus“ klubui nepakako net ir neįtikėtino Marco Belinelli pasirodymo, kad žengtų į Europos taurės finalą. Italijos klubas Kazanėje patyrė pirmą pralaimėjimą šiame sezone ir bus priverstas žaisti lemiamas pusfinalio rungtynes.
Marco Belinelli
Marco Belinelli / „Scanpix“ nuotr.

„Virtus“ antrajame pusfinalio serijos mače išvykoje 81:85 (14:18, 23:29, 24:24, 20:14) nusileido UNIKS klubui, kuris išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1:1.

Tai tapo pirmuoju „Virtus“ pralaimėjimu Europos taurėje šį sezoną – iki tol italai buvo laimėję visas 19 rungtynių.

Neišgelbėjo Aleksandro Džordževičiaus treniruojamos komandos Rusijoje ir nuostabus M.Belinelli žaidimas.

Sezono viduryje „Virtus“ papildęs 35-erių snaiperis sprogo puolime ir pelnė net 33 taškus, nuostabiai atakuodamas krepšį – 5 dvitaškiai iš 7, 5 tritaškiai iš 9 ir 8 baudų metimai iš 9.

Prieš grįždamas į Italiją net 13 metų NBA lygoje praleidęs M.Belinelli dar atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 36 naudingumo balus.

Iki Europos taurės sezono rezultatyvumo rekordo jam pritrūko vos taško – Stambulo „Bahčešehir“ amerikietis Jamalas Jonesas vieneriose rungtynėse buvo pelnęs 34 taškus.

Vos taško italui pritrūko ir iki asmeninio karjeros rekordo, kurį jis pasiekė dar 2006 metais, kai atstovaudamas Bolonijos „Fortitudo“ Italijos pirmenybių mače pelnė 34 taškus. NBA per karjerą M.Belinelli daugiausiai buvo sumetęs 32 taškus, o šio sezono italo rezultatyvumo rekordas Europos taurėje buvo 25 taškai.

Tiesa, nors surengė nepakartojamą pasirodymą, italas padarė klaidą svarbiausioje rungtynių atakoje.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Virtus“ dar atsiliko 61:76, bet M.Belinelli, lemiamame ketvirtyje pelniusio 10 taškų, pastangomis italai sugrįžo ir Milošas Teodosičius likus 19 sekundžių išlygino rezultatą – 81:81.

Visgi kitoje atakoje Jamaras Smithas išprovokavo pražangą ir sumetė baudų metimus, o 12 sekundžių lemiamam išpuoliui turėję svečiai suklydo – M.Belinelli pametė kamuolį ir „Virtus“ viltis žengti į finalą teko nukelti trečiajam serijos mačui, kuris trečiadienį bus žaidžiamas Bolonijoje.

Primename, kad pusfinalyje komandos žaidžia ne tik dėl vietos finale, bet galimai ir dėl bilieto į kito sezono Eurolygą. Į ją pateks abu Europos taurės finalininkai, nebent „Valencia“ prasibrautų į šio sezono Eurolygos ketvirtfinalį – tokiu atveju pajėgiausiame žemyno turnyre kitą sezoną žaistų tik Europos taurės čempionai.

Kitame pusfinalyje žaidžia „AS Monaco“ ir Las Palmaso „Gran Canaria“ klubai, o po pirmųjų rungtynių serijoje pirmauja Monako ekipa.

UNIKS: Isaiah Canaanas 19 (4/9 trit., 8 atk. kam.), Jordanas Theodore'as 15 (3/13 metimai, 6 rez. perd.), Okaro White'as 12 (9 atk. kam.), Jordanas Morganas 11.

„Virtus“: Marco Belinelli 33 (5/9 trit., 36 naud. bal.), Milošas Teodosičius 11 (0/8 trit., 9 rez. perd.), Vince'as Hunteris 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius