Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 05

„Šiauliai“ eliminuoti iš Europos taurės (nuotraukos, komentaras)

Antano Sireikos auklėtiniams nepavyko išsaugoti bent teorinių vilčių dar pasivaržyti dėl antrosios vietos Europos taurės turnyro C grupėje ir taip pelnyti kelialapį į kitą varžybų etapą. Antradienį namuose „Šiauliai“ rezultatu 81:96 (17:18, 18:26, 16:25, 30:27) neprilygo Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis) krepšininkams ir prarado galimybes grupėje pakilti aukščiau trečiosios vietos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Tomo Tumalovičiaus / Reporteris.com nuotr.

„Šiauliams“ šis pralaimėjimas buvo ketvirtasis per penkerias sužaistas rungtynes. Vienintelę pergalę A.Sireikos auklėtiniai kol kas iškovojo namuose palaužęs Salonikų „Aris“ (Graikija) ekipą.

Tuo tarpu trečią pergalę per tiek pat sužaistų rungtynių iškovoję „Hapoel“ krepšininkai pagal šį rodiklį pasivijo Salonikų „Aris“ komandą (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas). Tiesa, pastaroji antradienį vakare savo aikštelėje dar žais penktojo turo rungtynes su Zadaro „Zadar“ (Kroatija) (2 perg. ir 2 pral.) ekipa ir turės puikią galimybę tapti vienvalde C grupės lydere.

Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė D.Low (20 taškų). A.Šikšnius pridėjo 16, M.Kuzminskas – 13, V.Šarakauskas (7 atkovoti kamuoliai) – 9 taškus.

Svečių ekipoje ryškiausiai žibėjo du krepšininkai – P.Jeteris (26 tšk., 6/7 tritšk., 31 naud. bal.) ir B.Hunteris (24 tšk., 10/11 dvitšk., 33 naud. bal.).

Paskutines rungtynes Europos taurės turnyre „Šiauliai“ žais po savaitės, sausio 12 d., Zadare su vietos „Zadar“.

Komentaras

Visą mūsų pasirodymą šiame turnyre įvertinčiau vidutiniškai. Dešimtbalėje sistemoje parašyčiau šešetą, - sakė A.Sireika.„Žaidėjai buvo agresyviai nusiteikę, tačiau Europos taurėje vien drąsos neužtenka. Norint sėkmingai kautis šiame turnyre reikia turėti daugiau argumentų, daugiau meistriškumo, patirties. Galbūt šiose rungtynėse pritrūko R.Grafo indelio“, - po mačo pralaimėjimo priežasčių ieškojo „Šiaulių“ treneris A.Sireika.

„Visą mūsų pasirodymą šiame turnyre įvertinčiau vidutiniškai. Dešimtbalėje sistemoje parašyčiau šešetą“, - teigė treneris.

Rungtynių eiga

Rungtynės prasideda netaikliomis abiejų ekipų atakomis. Pirmasis taškų sąskaitą atidaro A.Šikšnius, sužaidus beveik dvi minutes pataikantis iš po krepšio,(2:0). Netrukus A.Šikšnius įspūdingai krauna kamuolį iš viršaus ir „Šiauliai“ šauna į priekį (4:0).

Vedami sėkmingai susižeidusį R.Grafą pakeitusio V.Šarakausko šeimininkai ir toliau dominuoja aikštelėje (13:7). Visgi „Hapoel“ krepšininkai nėra nusiteikę lengvai pasiduoti ir sėkmingai sužaidę paskutines pirmojo kėlinio minutes sugeba ne tik išlyginti rezultatą, tačiau ir pirmą kartą rungtynėse išsiveržti į priekį (17:18).

Antras kėlinys

Jau septintą tašką rungtynėse pelnantis V.Šarakauskas sugrąžina persvarą „Šiauliams“ (19:18), tačiau B.Hunteris pelno keturis taškus iš eilės ir A.Sireika yra priverstas paprašyti minutės pertraukėlės (19:25).

Šeimininkams trumpam pavyksta pristabdyti varžovus (24:27), tačiau čia pat seka negailestingas „Hapoel“ atsakymas, po kurio skirtumas tarp ekipų pirmą kartą rungtynėse pasiekia dviženklę taškų ribą (24:35). „Šiaulių“ laivas ir toliau grimsta - praraja tarp ekipų vienu metu siekė net 14 taškų (30:44). Laimei, sėkmingiau keletą paskutinių atakų prieš pat didžiąją pertrauką sužaidę šeimininkai šiek tiek sumažina deficitą (35:44).

Trečias kėlinys

Kėlinio pradžioje „Šiauliai“ pratęsia savo spurtą, sumažindami svečių pranašumą iki 6 taškų (38:44). Deja, P.Jeteris netrukus smeigia tritaškį ir atsigavę svečiai vėl ima diktuoti savo sąlygas aikštelėje (40:56).

„Šiaulių“ deficitas viršija jau 20 taškų ribą (44:67) ir šeimininkų viltys iškovoti pergalę bei dar pasivaržyti dėl bent antrosios vietos C grupėje - blėsta. Šiaulių arenoje susirinkusių gerbėjų nuotaikas kiek praskaidrina septyni iš eilės D.Low taškai (51:67). Kėlinys baigiasi svečiams pirmaujant 18 taškų skirtumu (51:69).

Ketvirtas kėlinys

B.Hunteris toliau siautėja - amerikietis deda kamuolį iš viršaus, o paskui jį nespėjantis V.Šarakauskas prasižengia penktą kartą rungtynėse (53:71).

Tris tritaškius iš eilės pataikantis A.Šikšnius atgaivina „Šiaulių“ viltis (63:75). Tritaškį prideda ir D.Low, o „Šiauliai“ kyla į lemiamą šturmą (68:78). Iki mačo pabaigos lieka kiek mažiau nei 5 minutės.

Deja, P.Jeteris pataiko savo šeštąjį treitaškį rungtynėse, dar du taškus prideda T.Simmonsas ir svečiai atsitiesia (70:85). „Hapoel“ laimi dvikovą rezultatu 81:96 (17:18, 18:26, 16:25, 30:27) ir nubraukia „Šiauliams“ visas galimybes patekti į kitą Europos taurės turnyrą.

Situacija prieš dvikovą

Pirmą poros mačą lapkritį Jeruzalėje rezultatu 89:76 laimėjo „Hapoel“ krepšininkai. Tiesa, jų pergalė nebuvo tokia lengva, kaip rodo rezultatas, mat dviženklę persvarą šeimininkai tada įgijo tik mačo pabaigoje.

„Šiauliai“ Europos taurės turnyro C grupėje per 4 žaistas rungtynes kol kas yra iškovoję tik vieną pergalę. Tiesa, vos vienu laimėjimu daugiau sąskaitoje turi ir „Hapoel“ klubas, tad jei antradienį nugalėtų varžovus savo aikštelėje, šiauliečiai pasivytų juos turnyro lentelėje.

Idealiu atveju „Šiauliams“ reikėtų pergalės didesniu taškų skirtumu, nei pralaimėjo pirmą mačą (daugiau nei 13 taškų). Tuomet šiauliečiai įgytų pranašumą tarpusavio rungtynėse ir sutvirtintų savo šansus grupėje užimti vieną iš dviejų pirmųjų vietų.

Tiesa, lengva „Šiauliams“ tikrai nebus. Rungtynėse šeimininkai bus priversti remtis be pagrindinio savo vidurio puolėjo latvio Raičio Grafo, kuris per treniruotę pasitempė šlaunies raumenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius