Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10

Skaudus praradimas: Drew Gordonas paliko „Lietuvos rytą“

„Lietuvos rytui“ nepavyko išsaugoti vieno iš geriausių praėjusio sezono komandos krepšininkų. Drew Gordonas turėjo dar metus galiojančią sutartį su sostinės komanda, tačiau pasinaudojo proga ją nutraukti už išpirką ir kitą sezoną „Lietuvos ryte“ nebežais. Šią informaciją artimiausiu metu klubas paskelbs oficialiai.
Drew Gordonas
Drew Gordonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Gordoną stipriai įžeidė buvusio komandos vadovo sukeltas rasizmo skandalas. Amerikiečio atstovai po įžeidžiančių kalbų apie juodaodžius krepšininkus planavo nutraukti sutartį. D.Gordonas pykčio neslėpė ir socialiniuose tinkluose.

Tačiau po pokalbių su naujaisiais „Lietuvos ryto“ vadovais situacija pasikeitė ir nutarta išsiskirti kitokiu būdu. Puolėjo sutartyje numatyta sąlyga už išpirką nutraukti sutartį. „Lietuvos rytui“ kelias dešimtis tūkstančių eurų siekiančią kompensaciją sumokės naujoji D.Gordono komanda.

„Lietuvos rytas“ labai norėjo savo gretose išsaugoti D.Gordoną. Likti klube 27-erių metų amerikietį ragino ir naujasis komandos vadovas Antanas Guoga.

Tačiau dar sezono viduryje buvo galima spėti, kad krepšininkas greičiausiai paliks „Lietuvos rytą“, nes po puikaus sezono D.Gordono kaina krepšinio rinkoje stipriai pakilo.

24sek žiniomis, praėjusį sezoną žaidėjas gavo apie 180 tūkstančių atlyginimą. Dabar gali tikėtis dvigubai didesnio uždarbio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas

Europos taurės varžybose D.Gordonas statistiškai buvo labai arti dvigubo dublio kiekvienose rungtynėse. Jis vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 9,6 kamuolio ir rinkdavo po 17,3 naudingumo balo.

LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 10,6 taško, atkovodavo po 7,1 kamuolio ir rinkdavo po 15 naudingumo balų kiekvienose rungtynėse.

„Lietuvos ryto“ komanda kiek anksčiau nutraukė sutartis su puolėjais Tayloru Brownu ir Juliumi Juciku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius