Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10

Super lietuviai: M.Kalnietis ir M.Kuzminskas lemiamame mače gerino karjeros rekordus

Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis nė neleido susimąstyti apie scenarijų, kuriame jų atstovaujama komanda nepatektų į kitą Europos taurės etapą. Fenomenaliai žaidę lietuviai nukalė Krasnodaro „Lokomotiv“ (3-3) pergalę 100:86 (27:20, 27:18, 22:28, 24:20) prieš Trento „Dolomiti Energia“ (3-3) ir ištempė Rusijos ekipą į ketvirtfinalį.
Mindaugas Kuzminskas, Drew Gordonas ir Mantas Kalnietis
Mindaugas Kuzminskas, Drew Gordonas ir Mantas Kalnietis / VTB-League.com nuotr.

„Lokomotiv“ šiose rungtynėse privalėjo ne tik laimėti, bet ir tą padaryti bent 12 taškų skirtumu, mat pirmajame mače Trento klubas triumfavo būtent tokiu skirtumu. Lietuvos rinktinės nariai pasirūpino, kad Krasnodaro klubas atsirevanšuotų varžovams reikiamu pranašumu.

Abu lietuviai lemiamame mače žaidė geriausius sezono ir vienus geriausių karjeros mačų Europos taurėje.

M.Kuzminskas per 37 minutes pelnė net 26 taškus (6/10 dvit., 3/5 trit., 5/6 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir prarado vieną kamuolį, prasižengė keturis kartus ir pats išprovokavo 9 varžovų pražangas. Jo naudingumo balų skaičius – net 33.

Kuzia šiame susitikime pagerino rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių rekordus, o iki naudingumo rekordo jam pritrūko tik vieno balo.

M.Kalnietis per 34 minutes įmetė 21 tašką (6/7 dvit., 3/5 trit., 0/2 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, keturis sykius suklydo ir dukart prasižengė.

30 naudingumo balų surinkęs Kalnas pagerino karjeros Europos taurėje rekordą. Iki rezultatyvumo rekordo jam pritrūko tik taško.

Galingai „Loko“ gretose pasirodė ir buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Drew Gordonas, kurio sąskaitoje – 12 taškų (5/5 dvit., 2/2 baud.), 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 25 naudingumo balai.

Trečią kartą laimėjęs „Loko“ užsitikrino mažiausiai antrąją vietą F grupėje ir bilietą į ketvirtfinalį. Toje pačioje grupėje žaidžiančios Paryžiaus „Boulogne Metropolitans 92“ (3-2) ir Belgrado „Partizan“ (2-3) komandos po tarpusavio susitikimo taip pat gali turėti identiškus rezultatus su „Lokomotiv“ ir „Dolomiti Energia“, tačiau Krasnodaro klubą į kitą etapą bet kuriuo atveju ištemps solidus taškų santykis (+25).

„Lokomotiv“ varžovas ketvirtfinalyje paaiškės po paskutinių grupės rungtynių. Jei liks antroje vietoje, Krasnodaro krepšininkai kausis prieš kitą Rusijos ekipą Kazanės UNIKS, o tuo atveju, jei pakils iki pirmosios, ketvirtfinalyje kausis prieš Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“ su Tomu Dimša, Andoros „MoraBanc“ arba Baro „Mornar“.

Ketvirtfinaliuose bus žaidžiama iki dviejų pergalių.

„Lokomotiv“: Mindaugas Kuzminskas 26 (9 atk. kam., 33 naud. bal.), Mantas Kalnietis 21 (10 rez. perd., 30 naud. bal.), Nigelas Williamsas-Gossas 13, Drew Gordonas 12 (8 atk. kam., 5 rez. perd., 25 naud. bal.), Willas Cummingsas 11.

„Dolomiti Energia“: Jacorey Williamsas 27 (13/17 dvit., 10 atk. kam., 29 naud. bal.), Victoras Sandersas 22 (5/6 trit.), Gary Browne'as 12 (10 rez. perd.), Luke'as Maye 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius