Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

T.Dimšos klubas kūrė stebuklą, bet į Europos taurės finalą paskutinę sekundę įšoko „Monaco“

„AS Monaco“ krepšininkai jau užuodžia beišsipildančią svajonę. Europos taurės pusfinalio barjerą peržengę nykštukinės valstybės komandos žaidėjai atsidūrė per žingsnį nuo Eurolygos.
„AS Monaco“ krepšininkai
„AS Monaco“ krepšininkai / „Scanpix“ nuotr.

Monako ekipa antrose pusfinalio serijos rungtynėse išvykoje 76:74 (21:26, 24:9, 11:14, 20:25) palaužė Las Palmaso „Gran Canaria“ klubą ir laimėjo seriją „sausai“ 2:0.

Antrosios pusfinalio rungtynės baigėsi dramatiškai. Monakiečiai likus vos daugiau nei minutei dar pirmavo aštuoniais taškais (74:66), bet Kanarų komanda stebuklingai sugrįžo ir išlygino rezultatą.

„AS Monaco“ gynėjas Dee Bostas likus 6 sekundėms ir jo komandai pirmaujant 74:71 galėjo įtvirtinti pergalę baudų metimais, bet abu juos prametė, o kitoje aikštės pusėje pats prasižengė prieš iš toli atakavusį Andrew Albicy.

Prancūzas sumetė visus tris baudų metimus ir išlygino rezultatą – 74:74.

Visgi Monako komanda sugebėjo išvengti katastrofos, galimai jų laukusios pratęsime. Į aikštę po minutės pertraukėlės žengęs Robas Gray'us pataikė dvitaškį su sirena ir išplėšė dramatišką savo komandos pergalę.

Dabar „AS Monaco“ klubui yra du keliai į Eurolygą: į prestižinį turnyrą jis patektų laimėjęs finalą arba tuo atveju, jei Eurolygoje rungtyniaujanti „Valencia“ nepatektų į ketvirtfinalį ir netektų galimybės gauti bilietą į kito sezono turnyrą.

Prancūzijos čempionate žaidžiantis Monako klubas Eurolygoje per visą savo istoriją dar nėra rungtyniavęs.

Finale jam teks grumtis su Bolonijos „Virtus“ arba Kazanės UNIKS. Šių komandų serijoje rezultatas lygus 1:1, o lemiamos trečiosios rungtynės trečiadienį bus žaidžiamos Italijoje.

„Gran Canaria“ klubui atstovaujantis Tomas Dimša paskutinėse sezono rungtynėse Europos taurėje per 16 minučių pelnė 6 taškus (3/3 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 8 naudingumo balus.

Per visą sezoną Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet Kanarų klubui paskolintas gynėjas sužaidė 19 mačų, kuriuose vidutiniškai rinko po 10,2 taško ir 7,9 naudingumo balo.

„Gran Canaria“: Stanley Okoye 15, Aleksanderis Balcerowskis 12, Matthew Costello 11 (9 atk. kam.).

„AS Monaco“: Marcosas Knightas 17 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Dee Bostas ir Jaleelas O'Brienas po 15, Damienas Inglisas 12 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius