Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 15

Triumfavęs UNIKS treneris stebėjosi dėl buvusio žalgiriečio: „Jis neturėjo žaisti“

Tatarstano sostinėje – euforijos nuotaikos. Kazanės UNIKS trejų rungtynių serijoje patiesė Europos taurės favorite laikytą Bolonijos „Virtus“ ir po ketverių metų pertraukos įšoko į Eurolygą.
Kazanės UNIKS grįžta į Eurolygą
Kazanės UNIKS grįžta į Eurolygą / klubo nuotr.

Bolonijos „Virtus“ buvo laimėjęs 19 mačų Europos taurėje iš eilės, tačiau pusfinalyje atsimušė į graiko Dimitrios Priftis treniruojamos Kazanės UNIKS sieną.

Rusijos klubas taškų gausa pažymėtame lemiamame mūšyje pademonstravo įspūdingą puolimo efektyvumą. Bolonijoje aikštelės šeimininkams UNIKS atseikėjo net 107 taškus, o praleido – 100.

Ketvirtąjį sezoną UNIKS komandos vadeles savo rankose laikantis 52-ejų D.Priftis po finalinio arbitrų švilpuko šoko pergalės šokį bei dėkojo visiems klubo darbuotojams, prisidėjusiems prie šio išpildyto tikslo.

Treneris akcentavo ir klubo fizioterapeuto darbą, kuris lemiamai akistatai prikelti sugebėjo ir buvusį žalgirietį Nate'ą Woltersą.

Prieš dvejus metus Kaune žaidęs amerikietis praleido pirmąjį serijos mačą Italijoje, antrajame Rusijoje žaidė vos 5 minutes, o trečiajame susitikime rungtyniavo 24 minutes ir pelnė 17 taškų.

D.Priftis pasidžiaugė ir už klubo prezidentą Jevgenijų Bogačiovą, UNIKS prezidento pareigas einantį jau 23 metus.

„Šis momentas yra ypatingas man asmeniškai, vyrukams ir klubui. Kitą sezoną su stipriausiomis komandomis dalyvausime Eurolygoje, – po triumfo pusfinalyje kalbėjo D.Priftis. – Esu labai dėkingas žaidėjams, personalui ir visiems klubo darbuotojams. Aura klube pozityvi buvo nuo pirmosios dienos, kai tik susirinkome. Noriu padėkoti klubo prezidentui, kuris yra senas žmogus, tačiau kiekvieną dieną pasirodo arenoje. Jis palaiko komandą, palaiko artimą ryšį su mumis bei suteikia geriausias sąlygas darbui. Aš labai laimingas, kad mes jam suteikėme šią galimybę džiaugtis. Žinoma, darbas dar nėra baigtas, mums dar liko finalas, bet šis pasiekimas mums yra labai svarbus. Tai buvo finalas abiem komandoms. Noriu padėkoti ir klubo fizioterapeutui, nes pastaruosiuose dviejuose etapuose turėjome daugybę traumų – prieš „Loko“ ir „Virtus“. Jis mums labai padėjo. Mane nustebino faktas, jog Nate'as Woltersas šiandien galėjo žaisti. Jis neturėjo žaisti. Aš labai dėkingas visiems klube dirbantiems žmonėms, labai džiaugiuosi, jog laimėjome. Tai unikalus momentas ir gera patirtis. Dirbome daugybę metų. Dėl šio momento prakaitą liejome mėnesius. Aš labai džiaugiuosi dėl savo vyrukų.“

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dimitris Priftis
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dimitris Priftis

„Mano jausmai yra dvejopi. Labai malonu grįžti žaisti į vietą, kurioje pradėjau profesionalo karjerą. Žaidėme prieš puikią komandą, bet žaidėme iš širdies. Mūsų požiūris buvo puikus, todėl laimėjome rungtynes. Atvykome galvodami, kad laimėsime. Puikios rungtynės, labai džiaugiuosi pergale“, – sakė 22 taškus pelnęs Okaro White'as.

„Žaidėme pagal planą, puikiai išpildėme trenerio sumanymus gynyboje. Žinome, varžovai sulaukė kelių patogių švilpukų, bet mes nesiginčijome su arbitrais, kaip darydavome anksčiau. Mes tiesiog žaidėme išvien“, – kalbėjo 20 taškų surinkęs ir 8 kamuolius atkovojęs Johnas Brownas.

Artėjantis sezonas Kazanės klubui Eurolygoje bus ketvirtasis istorijoje. Didžiausias pasiekimas – žaidimas ketvirtfinalyje 2012-aisiais metais, kai serijoje iki trijų pergalių 0:3 nusileido „Barcelona“ komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius