Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Žurnalistus „Žalgirio“ gerbėjais pavadinęs Aleksandras Džikičius: „Turime grįžti į pergalių kelią“

„Iki pasimatymo, „Žalgirio“ gerbėjai!“ – atsisveikindamas žurnalistams po trumpo interviu Vilniaus oro uoste šyptelėjo „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Džikičius.
Aleksandras Džikičius
Aleksandras Džikičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniečiai grįžo iš Čekijos, kur nusileido vietos ČEZ ekipai ir patyrė penktą pralaimėjimą VTB Vieningoje lygoje. Jau rytoj, antradienį, „Lietuvos ryto“ laukia Europos taurės mačas su Trevizo „Benetton“ iš Italijos.

„Lietuvos rytas“ pralaimėjo keturias iš paskutinių penkių rungtynių, o pergalę šioje serijoje šventė ne prieš patį stipriausią varžovą – Kauno „Baltus“.

Pirmajame Europos taurės „Last-16“ etapo ture vilniečiai nusileido „Lokomotiv-Kuban“ ekipai, tuo tarpu „Benetton“ į Vilnių atvyko po pergalės prieš Berlyno „Alba“.

„Po pralaimėjimo Nymburke rytdienos rungtynės tampa labai svarbios. Turimi liautis pralaimėti. Sausį per daug kartų pralaimėjome. Na, taip, prieš CSKA buvo sunku laimėti, sėkmė nusisuko mače su „Lokomotiv-Kuban“, tačiau mačas Nymburke neturėjo baigti taip, kaip baigėsi. Darysime viską, kad savų žiūrovų akivaizdoje žaistume kur kas geriau. Labai svarbu, kad mus palaikytų sirgaliai. Žaisime su komanda, kurią galime įveikti, taigi pasistengsime tai padaryti“, – kalbėjo A.Džikičius.

– Kuris „Benetton“ žaidėjas povojingiausias?

– „Benetton“ – tai mišinys patyrusių ir jaunų žaidėjų. Jie turi keletą jaunų ir labai energingų krepšininkų, nors pagrindinius vaidmenis komandoje atlieka labai patyrę žaidėjai – Sani Bečirovičius, Massimo Bulleri, Marcusas Gorre ir Jobey Thomasas. „Benetton“ stiprioji pusė – patirtis. Be to, laukia fiziškai kieta kova, nes jų priekinės linijos žaidėjai labai aukšti. Turėsime kažkaip išspręsti šią problemą. Turėsime nenusileisti kovoje dėl atšokusių kamuolių ir sėkmingiau nei ankstesnėse rungtynėse žaisti baudos aikštelėje.

– Jonas Valančiūnas pasiruošęs žaisti?

– Pamatysime rytoj. Matėte, kas nutiko rungtynėse Nymburke – epizodas, kai jis nukrito, nebuvo malonus. Nepaisant to, jis norėjo žaisti. Reikalavo. Leidau, bet ar galės pasirodyti rytoj – lieka klaustukas. Žiūrėsime, kaip jis jausis. Su juo ir be jo mes esame skirtingos komandos, ypač turint omeny, kaip puikiai paskutiniu metu jis kovojo dėl atšokusių kamuolių. Esu labai patenkintas jo žaidimu pastaruoju metu – jis tampa vis svarbesnis ir svarbesnis mūsų komandai.

– Ar laiko pasiruošti rungtynėms su „Benetton“ turite pakankamai?

– Ne, bet toks tvarkaraštis. Šįvakar turėsime vieną treniruotę, o jau dabar – 3 valandos popiet. Laiko nėra, bet turime su tuo susitaikyti ir turimą laiką išnaudoti kuo geriau. Galime teisintis, bet nemėgstu to daryti.

– Kodėl Europos taurėje ir VTB Vieningoje lygoje „Lietuvos rytas“ žaidžia pakankamai skirtingai?  VTB lygoje laimėjote vos pusę rungtynių...

– Žinote, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Kartais nutinka dalykų, kurių nesitikiu. Kai pradedi pralaimėti, išblėsta žaidėjų pasitikėjimas savimi, ir tai yra normalu. Mūsų nedomina niekas  – tik pergalės, bet šiuo metu turime grįžti į tą kelią. Manau, viskas bus gerai, nes treniruotės labai kokybiškos ir neturime absoliučiai jokių problemų. Viskas labai paprasta – mums tiesiog reikia laimėti.

– „Benetton“ treneris Aleksandras Džordževičius Lietuvoje puikiai žinomas dėl 1995 metų Europos čempionato finalo. Ką jūs manote apie šį žmogų ir ką jums reiškia neakivaizdine dvikova su juo?

– Dauguma jūsų užaugote stebėdami Aleksandro Džordževičiaus žaidimą. Aš taip pat. Man tų tuometinė Lietuvos rinktinė – geriausia visų laikų Lietuvos rinktinė. Tą patį galiu pasakyti ir apie Serbijos rinktinę. O tai buvo vienos įsimintiniausių visų laikų rungtynių. Mes laimėjome, bet, žinote... viskas galėjo būti ir kitaip. Jis legenda. Jis vienas iš tų vaikinų, kurie pakeitė Europos krepšinį. Kartu su Arvydu Saboniu, Vlade Divacu, kitais. Žinau jį ir kaip trenerį. Būsiu pasiruošęs šioms rungtynėms. Žinoma, tai šiek tiek keista – turiu įveikti tą, kuriuo žavėjausi augdamas. Bet tokia mano darbo dalis. Man didelė garbė žaisti prieš jį. Apskritai šis sezonas man ypatingas, nes dažnai tenka susidurti su labai garsiais vardais arba vardais, kurie tokiais taps ateityje.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Steponas Babrauskas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Steponas Babrauskas
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Darius Maskoliūnas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Darius Maskoliūnas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius